Foto: salinka
Recept mám z časopisu Nový čas pre ženy, alebo Báječná žena. Koláč je chutný a šťavnatý. Použila som formu s väčším priemerom ako uvádza Zobraziť celý popisRecept mám z časopisu Nový čas pre ženy, alebo Báječná žena. Koláč je chutný a šťavnatý. Použila som formu s väčším priemerom ako uvádza recept, takže korpus bol pomerne tenký. Môj muž poznamenal, že je to "držiak na slivky" :-)
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame múku, cukor, škoricu a maslo. Vypracujeme sypké cesto.
-
2
Cesto roztlačíme na dno okrúhlej formy s priemerom 20 cm. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov.
-
3
Pripravíme si plnku: slivky umyjeme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, škoricou, kukuričnou múkou a mandľovou esenciou (ja som použila Amaretto)
-
4
Slivky rozložíme na cesto, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme 45 minút.
-
5
Vychladnutý koláč podľa chuti zdobíme šľahačkou.
@terinka ďakujem:-)
@tiginko ja mám tiež rada tenké cesto a mužovi som odporučila, aby si koláč prehol na polovicu, bude hrubší:-)
@mesiar ďakujem:-)
@havinko veľmi ľúbim ovocné koláče, ďakujem:-)
@svedka díky za pochvalu:-)