
Hriešne dobrá explózia chutí
Občas som nerozhodný a moje chuťové poháriky tiež. Isto poznáte ten pocit keď máte chuť na...

Džem z čiernych a červených ríbezlí
Toto bude moje prvé tohoročné zaváranie. Odignorovala som čerešne aj jahody. No ríbezľový lekvár na...

Levanduľový marhuľový lekvár
Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične... s levanduľou...

Marhuľovo-nektárinkový kompót s hruškami
Mám veľmi rada kombináciu dvoch a viac ovocia v kompótoch. páči sa mi kompótová miska v...

Čerešnovo-mätový lekvár
Kedze aj tento rok mame vela čerešni, som hladala na internete niaky chutovo neobycajny ceresnovy lekvar....

Orechovo-syrová torta
Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď...

Medové žerbó rezy s mandľami
Na tento víkend som upiekla veľmi chutné medové rezy v podobe žerbó, ako plnku som namiesto...

Čokorezy – mandales od Angeliky
Rcp mám od dcérky, ktorá ho pripravila na svoje „narodky“. Ja na mojej krajšej ½....

Koláč „Teta TÁŇA“
Listovala som v starej písanke. Upútal ma tento recept. Snáď sa zapáči aj Vám...

Medovník s orieškovou krustou
Občasná „inventúra“ vlastnej dokumentácii nikdy nezaškodí! Platí to aj o mne. Minulý rok som sa Vám...

Studená torta na keksíkovom korpuse
Počas víkendu som skúsila trošku netradične pripraviť piškótovú tortu na korpuse, ktorý robím pod cheese cake :)...

Pivové rezy
Povodny recept som nasla v NY Times receptoch pod nazvom Chocolate -Stout Cake ...

Pudingový jahodovo-čučoriedkový koláčik
Ocino priniesol jahody čo sa nám urodili v záhradke a mňa vtedy napadlo, že v lese...

Šmaľcovníky
Šmalec - čiže domáca bravčová masť. Ďalší recept z babičkinej kuchyne. Ako je už mnohým...

Jahodové srdiečko
Srdiečko som piekla v silikonovej forme a robila som ho prvý raz. Je to vymyslený recept....

Raw orechovo-kakaový koláčik
Prvý krát som sa odhodlala pre takýto typ dezertu a môže za to rawmania. cz a ich...

Tvarohovo-broskyňové kocky s parížskym krémom
Dnešný deň som spríjemnila mojím blízkym, takouto dobrotou!!!!

Sicílske canolli
Canolli-vyprážané cesto plnené ochutenou ricottou patrí medzi tradičné pokrmy so Sicílie.

Dánska narodeninová torta - Jordbærlagkage
Lagkage je v preklade vrstvený koláč, alebo torta. Pripravuje sa na narodeniny s rôznymi obmenami....

Bazové lievance
Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento...

Bábovka s malinami
Kupila som si novu babovkovu formu a upiekla v nej babovku podla receptu, ktory prisiel s...