Parlament rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. novembra 2015

Recept na tieto výborné rezy mi prišiel meilom..ani ma neprekvapuje jeho názov, je to niečo veľmi chutné..

20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
140 g
60 g
7 PL mleté
1 bal.
Krém:
7 ks
140 g
3 PL
250 ml
1 bal. za studena
Okrem toho:
1 bal.
250 g krájané
300 g
1 dl čierna varená na namáčanie
Šľahačka na vrch:
1 PL
2 bal.
500 ml




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si pripravila orechy,ktoré som pokrájala na menšie kúsky..plech na ktorom budem piecť korpus, som vystlala pečiacim papierom..na papier som rozložila pokrájané orechy..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a počas vyhrievania som vložila do trúby plech s orechmi a nechala som ich opiecť do svetlohneda..a musia sa aj vychladiť..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokiaľ sa mi opekali orechy a aj chladili, pripravila som si z bielkov a štipky soli hustý sneh, postupne som počas miešania pridávala aj cukor...

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    múku, orechy a prášok do pečiva som zmiešala a po lyžici som vmiešavala so snehu..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na vychladnuté orechy som vyliala cesto a rovnomerne som ho rozložila..vložila som do vyhriatej trúby a piekol sa 10 min.

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečený korpus som nechala vychladiť...keď bol vychladnutý obrátila som ho orechami nahor..takže na podnos ide opačne...cesto je na spodku a na vrchu sú rozlietané orechy..autor receptu to mal dobre vymyslené, lebo orechy sa musia udržať na korpuse..a tak som hľadala v obchode niečo, čo by to spevnilo.

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    aj v recepte je nejaký nátierkový krém orieškový...a tak som zohnala tento..prekvapenie nasledovalo iba potom, keď som krabicu otvorila..krém bol tvrdý ako kameň...tak ma napadlo ho nejak roztopiť..pridala som k nemu trošku mlieka a dala som ho zohriať na sporák...pekne sa roztopil a hneď takým horúcim som popolievala celý vrch orechov..ach, starostí kopec aj som zabudla fotiť, lebo som ho znova musela ohriať, lebo mi tuhol..teraz dalšia dilema, či to nebude stekať a tak som ho pre istotu šupla do chladničky..stuhol...no paráda..len by ma ešte zaujímalo, čo s týmto dokážu urobiť deti, keď na obrázku to vyzerá tak, že je to pre nich..lyžica m i do toho nešla vôbec, musela som celý obsah krabice vypáčiť nožom..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    medzi tým, než mi tuhol ten orieškový krém..pripravila som si žĺtkový...žltky som zmiešala s cukrom a vodou a nad parou som uvarila hustú kašu, ktorú som musela nechať chladiť, lebo ju budem zmiešavať so želatínou za studena.

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    želatínu za studena som urobila podľa návodu na vrecku...pridala som k nej žĺtkový krém..a všetko som premiešala..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridala som smotanu...a potom som všetko ešte poriadne prešľahala mixérom a dala stuhnúť do chladničky..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na orieškovú nátierku som začala ukladať kakaové piškóty namáčané v káve..skôr som ale na recept zabudla a na orieškovú nátierku som natrela žltkovým krém, preto sa sem tam objavili aj zbytky krému..samozrejme, že som žltkový krém musela zoškrabať dole..a zase ho chladiť..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na piškóty som natrela konečne žĺtkový krém a vydýchla som si, lebo som celú tú parádu dala do chladničky skamarátiť..až do rána..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    no ráno som bola zvedavá, ako to všetko dopadlo...no fajn to všetko držalo spolu..a tak som vymiešala šľahačku s cukrom a stužovačmi..teraz zase ma trápi, ako ten korpus udrží 500 ml . sľahačky...vymiešala som dobre do tuha..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a natrela na vrch...zase sa to chladí...

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    pokrájala som na rezy...prajem vám dobrú chuť..

    Parlament rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

radost
IZKA
sledovať parlament..v BA či v hlavnom EÚ MESTE..je pre mňa často nechutné..
tak tvoj parlament má dokonalú vizáž..určite výbornú chuť..
majsterka sladkostí-pozdravená buď..:-)
2x elef a ababa
torticka
Tak toto bola hotovs kovbojka, aj som sa zasmiala. Ale vysledok je krasny a mnamkovy. Uz je v kk.
jofolit
No to je zas nádhera z tvojej kuchyne. To musí chutiť. 5* a k.k.
martamm
Krásny, ale zdá sa mi dosť náročný na prípravu,a lebo sa mýlim? :))))
sracz
Nenachádzam slová, vhodné pre dostatočné ohodnotenie diela Tvojich šikovných rúk Izka šikovná. ... a pre milú @izabella929 za dezert na úrovni diplomatického zboru posielam hviezd, čo najviac môžem a zvyšok "rozsejem" po celom svete!
izabella929
Všetci ste ma potešili vašimi komentármi...som rada, že sa vám tento skvelý zákusok páči...) Veľmi pekne ďakujem za hodnotenie aj pochvalu.-)
sovka62
Výsledok parádny, ale natrápila si sa ako otrok na plantáži. Takže recept pre silné nátury, ktoré sa dokážu zaťať (nie sme náhodou rodina?) a dokončiť začaté dielo napriek prekážkam.
Takže obdivujem, zákusok, aj tvoju vytrvalosť. Ale väčšina z tých, čo sedia v parlamente, by si zaslúžila skôr 25 na holú a nie takúto pochúťku.
denyany
Je určite chuťovo dokonalý, tak aj vyzerá, hneď by som ochutnala! Začiatok (korpus a nutela)mi pripomína iný, tiež výborný, zákusok, ale tam už sú iné krémy a bebe keksy. Aj keď je prácny, výsledok stojí za to a je ho ozaj dosť.
tefalka
Izabelka,ja som tu len taký tichý pozorovateľ,ale nedá mi Vám napísať že tie vaše recepty mi niekedy vyrážajú dych a len pozerám ako úžasne vyzerajú už z diaľky tuším že to dokonalé dielo patrí Vám ak sa môžem spýtať komu stále takto vypekáte? Len tak dalej nech sa Vám darí...aby som mala čo obdivovať
babkamt
za tvoj skvelý koláčik máš u mňa 5* A teraz rýchlo preč od teba:-) Však ty vieš prečo.
izabella929
@fetalka ,potešila ste ma veľmi.-)úžasne sa teším, že mám vás všetkých, ktorým ďakujem za obdiv..) pre koho? mám fantastickú rodinu a skvelých priateľov..dnes vlastne som už prekročila svoj tieň, som za tým,čo ma mučilo,robilo ma nesmierne smutnou..ale vraj každý deň vyjde slniečko, aj keď sa ukrýva za mrakmi, ale pre mňa a pre vás všetkých je tu každý deň..mučivý rok sa skončil a už sa dokážem usmievať ...takže idem ďalej...))))Veľmi pekne ďakujem za milý komentár.-)