Foto: ancicka
Jednoduchý,fajný,no trocha iný jablkový koláč.
60 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
4-5 PL vlažné |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
100 g |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
800 g |
|
Postup
-
1
Suroviny potrebné na prípravu koláča.
-
2
Z uvedených surovin vypracujeme cesto,rozdelíme na polovicu a dáme zabalené do mikroténu do chladu.
-
3
Medzi tým si uvaríme puding
-
4
Jedno cesto vyvaľkáme vo veľkosti plechu,položíme na vymastený plech,naň vylejeme puding,rozotrieme na cesto.
-
5
Na puding nastrúhame očistené jablká,podľa kyslosti môžme pocukrovať a posýpať škoricovým cukrom.
-
6
Na jablká uložíme druhé rozvaľkáne cesto a husto popicháme vidličkou.Upečieme.
-
7
Po upečení necháme koláč vychladnuť a pocukrujeme pr. cukrom.
Diskusia k receptu