Celozrnné medové kolieska so sezamom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 27. novembra 2015

Racionálne, voňavé a chutné. Zaujali ma väčším množstvom semienok s obsahom cenných látok.

15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
60 g
2 PL
1 ČL
1 ČL
 (dužina vanilk. struku)
1/2 ČL
1,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sezamové semienka opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť.

    Celozrnné medové kolieska so sezamom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Použite kôru chemicky neošetrených citrusov alebo cukrársku - kúpenú. Vyškrabala som kúsok vanilkového struku.

    Celozrnné medové kolieska so sezamom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múka, ktorú som použila

    Celozrnné medové kolieska so sezamom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny zmiešame v mise, vodu prilievame po častiach podľa potreby, možno jej bude treba menej či viac ako je v rozpise, aby ste dostali polotuhé, nelepivé cesto.

    Celozrnné medové kolieska so sezamom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiesené cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi pol cm. Vykrajujeme menšie kolieska a pečieme na plechu v predhriatej rúre na 180°C približne 20-25 minút. Jedno koliesko vyberte, prelomte a ak je ešte vnútri surové, pečte ďalej. Recept uvádzal len 12-15 minút.

    Celozrnné medové kolieska so sezamom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nečakajte krehké keksíky, tieto sú pevnejšie a tvrdšie na skus. Odmenou je však výborná vôňa a chuť. Môžete ich chrúmať "holé" alebo poliate polevou, pospájané džemom, namáčané...

    Celozrnné medové kolieska so sezamom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
u nás práve také chrumkavé keksíky majú úspech - dám do plechovice a potom už len chrumkáme... vyskúšam :-)
kukulienka71
Ďakujem:-) budem rada, ak vyskúšate a poviete názor. Je to zdravé chrumkanie, ale len pre dobré zuby;-) držím ich v plechovej krabici, čakám, či zmäknú. Možno tam dám jablko. Surovinovosom sa držala predlohy, z cesta robili valček a ten krájali, mne sa krájať nedalo dobre, tak som vaľkala. Mám kopu starších výstrižkov, v ktorých sa hrabem, aby som si ich "odfajkla". Recept od Aleny45 je tiež dobrý, ešte tu má podobné Iva63. Tu je môj zdroj:

tatranka
Už aj preposielam recept dcérke.Víta zdravé a chutné stravovanie.Sladkosti nevynecháva ale koriguje zdravými ingredienciami.
Veľmi chutný a zaujímavý recept.
evanaaa
Chutne vyzerajú, iste aj chutia, samozrejme, uložím si, ale ešte počkám, či zmäknú, dúfam, že to niekde spomenieš, ale tuším ich máš Aj na FB, lebo tvrdé by asi moje zuby nezvládli.