Jahodová torta 3. fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 14. novembra 2015
Jahodová torta 3. (fotorecept)
Foto: mesiar50

Torta je pripravená z mascarpone a bielej čokolády.

Suroviny

Suroviny na piškótové cesto:
6 ks
6 ks
180 g
180 g (alebo polohrubá)
Suroviny na krém z mascarpone a bielej čokolády:
750 g
500 g
Suroviny na ozdobenie torty:
200 g
100 g
Ostatné suroviny:
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ahojte.Spravíme si najprv krém na výzdobu torty. Smotanu na šľahanie a polámanú bielu čokoládu privedieme k varu.Následne ju šokovo schladíme a potom ju dáme do chladničky na cca.3 hodiny.Po uplynutí tejto doby zmes smotany a čokolády vyšľaháme na krém.Krém je správne vymiešaný vtedy keď sa nám v ňom robia akože brázdy.

    Jahodová torta 3. (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokračujeme s prípravou piškótového cesta.Postupujeme takto: Bielky aj s kryštálovým cukrom vyšľaháme v tuhú penu.K pene krátko primiešame žĺtky.K tejto zmesi potom pridáme preosiatu múku a varechou ju opatrne vmiešame do peny.Mala by sa miešať skôr vertikálne ako vodorovne.Čiže od spodu k vrchu. Pena by sa nemala moc ,,rozbiť". Hmotu na cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom a pečieme v el.rúre zhruba 1h /160 C.

    Jahodová torta 3. (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tortové cesto rozrežeme na 3 pláty.Prvý a druhý plát natrieme krémom a jemne doň vtlačíme posekané jahody..Menšie som posekal (na polovicu resp.štvrťku)a väčšie som nechal na výzdobu torty.Posekané jahody následne zakryjeme krémom.

    Jahodová torta 3. (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A teraz si prosím pekne spravíme tortový krém. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť čokoládu.Necháme ju vychladnúť aby nebola horúca.Do teplej čokolády primiešame za lyžicu mascarpone a prešľaháme.Po primiešaní prvej lyžice mascarpone bude krém ako piliny.Pridáme ďaľšiu lyžicu mascarpone a zmes krátko prešľaháme.Takto primiešame do čokolády aj zostatok mascarpone.Krém som potom dal asi na hodinku do chladničky.

    Jahodová torta 3. (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teploty surovín pred šľahaním tortového krému resp.krému na výzdobu torty. Na obrázku v ľavo hore nám ukazuje teplomer teplotu zmesi smotany a čokolády po vybratí z chladničky.Následne sme z neho robili krém na výzdobu torty. Na obrázku v pravo hore vidìme teplotu mascarpone a vľavo dole máme teplotu čokolády. Tortu si prosím ozdobte poďľa vašej fantázii resp.vašich možností.Myslel som konkrétne na to,že môžete použiť aj iné ovocie. Želám vám všetkým pekný víkend.

    Jahodová torta 3. (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Možno by niektorý z vás boli zvedavý na prierez torty,tak nech sa vám páči.Želám vám všetkým pekný nedeľný deň. :-)


@mesiar50 , a to preco, ze je to tvoja posledna torta zverejnena na Vareche :-(? Este to...Len pekne pec a pridavaj nadalej, Lacko...Aj tato torticka je krasna, popis detailny, mnohych si potesil.