Foto: ancicka
20 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľahať mixérom asi 10 min.do husta.Postupne počas šľahania pridať cukor a šľahať ešte aspoň 5 min.
-
2
Múku zmiešať s kakaom a kypriacim práškom a postupne a pomaly zamiešať metličkou do vajec.
-
3
Tortovú formu vyložiť papierom a vyliať cesto do formy.Formu troška natriasť,aby sa uvolnil vzduch a upiecť.
-
4
Korpus pečieme prvých 5 min.na 200 °C.Rúru neotvárať aspoň 20 min,aby korpus neklesol.Po vypnutí nechať korpus v rúre s otvorenými dvierkami aspoň 5 min. a potom nechať korpus prechladiť vo forme a potom na mriežke.
@smejkad ,ja iba dno vyložím papierom a nikdy bok nemastím.Taktiež je to aj tým,že rúru nesmieš otvarať.Za tých 20 min je krásne upečená.
@martam ,je to forma 23 cm,tá stredná veľkosť.
Vdaka za nahliadnutie rcp.
Autorka receptu v komentári pod receptom uviedla priemer formy 23 cm.