Na Vianoce určite budú aj tieto.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| Orechový krém: | |
| 10 PL |
|
| 10 PL |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 120 g |
|
| Citrónový krém: | |
| 200 g |
|
| 8 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Z bielok vyšľaháme sneh, a potom zapracujeme cukor, žĺtky a múku. Upečieme piškót podľa veľkosti oblátky.
-
2
Orechový krém: Uvarime vodu s cukrom. Vmiešame čokoládu a vlašské orechy. Ešte do teplého primiešame maslo.
-
3
Citrónový krém: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou.
-
4
Polovicu orechového krému natrieme na oblátku.
-
5
Polovicu citrónového krému na piškót.
-
6
Natretú oblátku položíme na citrónový krém.
-
7
Krém na krém. Celé to otočíme
-
8
natrieme druhu polovicu citr. krému.
-
9
Druhú oblátku natretú orech. krémom položíme na citr. krém. Znova krém na krém.
-
10
Zhrnieme to: VRSTVY - Oblátka, orechový krém, citrónový krém, piškot, citrónový krém, orechový krém, oblátka. Zaťažime
-
11
aby nám vrstvy dobre držali. Dobrú chuť.









Bolo to rýchle pečenie :-))) Koláčik je jednoduchý , pečie sa len jeden piškot a už len natieranie a ukladanie. Myslím, že na sviatky sa môže upiecť aj skôr..