Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta)

izabella929 - fotkaizabella929, 16. novembra 2015

Dlho mám chuť na tieto krehké jablkové rezy...sú ľahučké ako vánok a úžasne krehučké..

20
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
250 g
200 ml
1 ks
1 bal
1/2 ČL
1 bal
Plnka:
1,5 kg
1 PL
1/2 ČL
2 PL
1 ks
Na vrch:
20 g
1 bal
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Múku som preosiala na pracovnú dosku...pridala som preosiaty práškový cukor,sódu a prášok do pečiva...pridala som celé vajce a maslo..

    Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta) - obrázok 1
  2. 2

    trošku som maslo posypala múkou a hneď som pridala aj jogurt...všetko som premiesila...

    Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta) - obrázok 2
  3. 3

    vždy cesto poriadne vypracujem....dobre vypracované cesto som rozvážila na 2 rovnaké bochníky a uložila som ich na hodinu do chladničky...

    Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta) - obrázok 3
  4. 4

    po uplynutí hodiny som vybrala jeden bochník a rozvaľkala som ho na veľkosť plechu teda na 27x37 cm. na plech som uložila papier na pečenie..

    Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta) - obrázok 4
  5. 5

    uložila som rozvaľkané cesto za pomoci váľka na plech...posypala som ho mletými orechami..

    Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta) - obrázok 5
  6. 6

    plnku som si z jabĺk pripravila, pokiaľ mi cesto odpočívalo v chladničke..očistené jablká som ..nastrúhala na veľkých očkách, pridala som cukor, škoricu ,podusila , ale iba pár minút,,,možno iba 5 min...odstavila a pridala som mleté orechy...pomiešala a nechala vychladnúť..zabudla som fotiť..plnku som rovnomerne rozdelila na orechy, vyvaľkala som druhé cesto a uložila na plnku , potrela som rozšľahaným vajíčkom a popichala vidličkou..

    Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta) - obrázok 6
  7. 7

    trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a koláč sa mi piekol 25 min. upečený ešte horúci som potrela mäkkým maslom a hneď posypala vanilínovým cukrom..

    Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta) - obrázok 7
  8. 8

    nechala som ho vychladiť a pokrájala na rezy..výborný koláčik...prajem vám dobrú chuť..

    Krehučké jablkové rezy s jogurtom a orechami (fotorecepta) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
taketo mam aj ja rada, nedavno som robila podobny, do plnky davam aj hrozienka
1x miluna
pacik
Ojojoj, toto musím čím skôr upiecť, aj keď preloženie plátu cesta na plech je pre mňa nočnou morou, ale pokúsim sa, 5* a KK :-)
jozka2
Inac ani nemoze byt.Kde je jogurt a soda bicarb.tam je aj kolacikvelmi krehky.Aj ja prave peciem jablkovy,trochu iny ako tvoj.5*
kukulienka71
dostanú peknú farbu po potretí vajíčkom, budem praktizovať, vďaka. Vyzerajú, že sú krehulinké;-))
jeka
Izabella,tuším,že si urobím osobitnú kolonku na zákusky od teba,ako vždy velmi sa teším na tvoje cukr.umenie,dakujem. "-palec hore"
cesminaz
Cesto sa ti krasne nadvyhlo @izabelka :-) Ja by som mozno dala este viac jablk,kedze mam rada aj vela cesta aj vela plnky ;-)
mesiar50
Jablkové koláče ja rád na hocijaký spôsob.Tvoje by som rád ochutnal, určite sú veľmi dobré. ;-)
malusa
Dnes upečený a skoro zjedený,je opravdu vynikajuci,vdaka za recept!
izabella929
@cesminaz ,som ošúpala 1,5 kg, jabĺk a stále sa mi zdalo málo..ale cesto je neskutočne výborné.-)@mesiar50 ,tak toto by to Lacko určite chutilo..zostali na stole na tácke dnes celý deň a sú také, ako čerstvé...vyskúšam toto cesto aj s inými plnkami..)@malusa ,tomu aj uverím, veľmi som nadšená týmto receptom na cesto..ďakujem za vyskúšanie receptu.-) Všetkým vám úprimne ďakujem za milé komentáre.-)
sracz
... pravé domáce, milá @izabella929 a od Teba, vždy "provokatívne lákajúce": nechajte maličkých (medzi ktorých sa rátam aj ja) prísť ku mne, lebo ja čučoriedka malinovojahodová, som ich pripravila s láskou pre Vás! ... ááách jáááj, ...! Keď pokušenie je také sladké a ja som iba drobček najmenší!
kika1212
Izka, tu na Vareche máš jeden recept na Skvelé jablkové rezy, kde si dávala 2,5 kg jabĺk a určite toľko si zaslúžia aj tieto, lebo cesto musí byť fantastické. A najbližšie, keď budem piecť jablkový, tak určite skúsim tento rcp. A jabĺk veľaaaa
izabella929
@kika1212 , viem o tom recepte, len to cesto bolo celkom odlišné v kvalite ako toto..tu do veľkej miery dáva kvalitu jogurt v spojení so sódou...a veru takýto som ešte nepiekla..aj keď bolo viac jabĺk v plnke, preferujem tento recept..je to niečo úžasne krehké,,,mne sa ani nežiadalo pridať viac jabĺk..@sracz , veru z tohto koláčika by si hádam aj celý plech dal..) ďakujem vám obom za milé komentáre,.)
slavien
ja ho už robím pravidelne je super, a výborný aj tretí deň, v nedeľu upečiem a máme na tri dni raňajky do práce :) aj známym chutí, niekedy keď nestíham tak cesto nedávam do chladničky, a tiež, keď sa mi nechce tak nedusím jablká :D a keď sa mi nechce mlieť orechy dám miesto nich strúhanku :D plnku robím z 2kilo jablk, ďakujeme za skvelý recept, nech je takých viac! :)
izabella929
@slavien , ďakujem pekne za vyskúšanie receptu,...) je to tak, že dlho vydrží krehký a svieži...vďaka za komentár.-*)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia