Foto: babkamt
Pri zberaní poslednej úrody sa mi podarilo obrať aj zopár zelených lúskov. Uvarila som z nich polievku.
Postup
-
1
Očistila som si 2 petržleny, kúsok kalerábu gigant, kúsok zeleru, jeden väčší zemiak a 3 mrvy. Zo záhrady som si priniesla aj ligurček a zelerovú vňať.
-
2
Lúsky som očistila, umyla a nakrájala. Očistila som si aj jednu strednú cibuľu.
-
3
Nakrájanú cibuľu som orestovala na oleji. Pridala som aj trošku mletého kmínu. Prosím nebite ma, ten hrniec nie je špinavý, len je veľmi starý a môj obľúbeny:-)
-
4
K cibuli som pridala aj nakrájanú zeleninu. Tiež som ju opiekla.
-
5
Opečenú zeleninu som poprášila troškou hladkej múky, opražila som ju.
-
6
Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som 1,5 čl mletej červenej papriky. Zaliala som zeleninu vriacou vodou z kanvice.
-
7
Zbytok kuracieho vývaru som zohriala a pridala do polievky namiesto bujónu.
-
8
Do polievky som pridala aj nakrájané lúsky. Polievku som osolila, pridala som aj mleté čierne korenie. Zeleninu som uvarila do mäkka.
-
9
Zabudla som napísať, že v polievke sa vyvarili aj ligurček a zelerová vňať.
-
10
Do polievky som zavarila knedličky z jedného vajíčka a polohrubej múky. Dobre som to vymiešala a čajovou lyžičkou som dávala knedličky do polievky.
-
11
Na tanieri som pridala čerstvú petržlenovú vňať.
Inak, Varechaci, vsimli ste si kolko ludi v poslednej dobe nejedava a ani nevari ziadnu polievku? Ja tomu nerozumiem preco.
ebo na obmenu zahustím krúpami, alebo ovs.vločkami, alebo jednoducho iba lievanku
@kukulienka71 pre toho kto ju má rád, je naozaj najlepšia na svete. Už sme ju dlho nemalali a tento rok je to už naozaj posledná polievka varená z čerstvej fazuľky.