Punčáky-celiatické
Dcéra robila punčáky celiatické tak som ich vyskúšala aj ja. no sú vynikajúce tak zverejňujem:-)
Doboška-celiatická
Dobošku som dávno chcela upiecť ale pravú ... tak som našla recept tu na vareche a...
Falošný marhuľový lekvár
Falošný preto, že má farbu podobnú, ako marhuľový, robím ho presne ako marhuľový, ...
Cuketové lievance
Pôvodne to mal byť cuketový koláč, ale myslela som si, že v tomto teple bude...
Paprikovo-uhorkový šalát s červenou cibuľou a ovčím syrom
V tejto horúčave sme mali chuť na niečo ľahkého a osviežujúceho. Spravila som paprikovo- uhorkový šalát s...
Plnené baklažány
Tento rok sa mi urodilo mimoriadne mnoho baklažánov. Manžel si poobede zmyslel , že chce...
Domáci syr z čerstvého mlieka
Vždy som túžila si urobiť chutný, domáci syr. Pátrala som po receptoch, ale všade bolo písané so...
Pečená cuketa s paradajkou a syrom
Na cuketové obdobie sa vždy veľmi tešíme. Cukety pestujem v rôznych farbách a najviac som si...
Cevizli Kuru Kayısı Tatlısı
Záver islamského pôstneho mesiaca ramadán sa blíži a zajtra sa začína trojdňový sviatok "Bayram", veľmi dôležitý,...
Zemiaky na paprike /fotorecept/
Dávno som nerobila tento jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý je všeobecne známy s rôznymi variáciami...
Plnená vianočka
Dosť často pečiem vianočku, tak som si povedala, že skúsim aj trochu inač. Podarila sa a je...
Zapekané filety z Aljašskej tresky
Je to veľmi chutné jedlo. V tomto recepte sa trochu stráca chut ryby, takze to...
Ošatkový pšenično - ražný rascový chlieb bez ošatky
Možno sa pýtate prečo je v názve bez ošatky? V pôvodnom recepte sa dáva cesto vykysnúť do...
Drvené paradajky - polotovar na zimu
Už roky si takto chystám paradajkový polotovar na zimu. Zachová si chuť čerstvých paradajok. Varím...
Langoše
Langoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked som...
Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...
Lístkové špirálky so sušenými paradajkami, špenátom a mandľami
Sušené paradajky vyberieme a necháme odkvapkať od oleja.
Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.
Jablkovo-tvarohová žemľovka
Viem, že každý má asi svoj osvedčený recept, aj ja som ich pár vyskúšala, ...
Hokkaido nátierka
Zo záhrady som si priniesla tekvice Hokkaido a začala som hľadať recepty, už som robila polievku,...
Nakladaný ovčí syr ( fotorecept )
Milujeme nakladaný ovčí syr ako doplnok k suchej strave, dobrému pečenému mäsu, alebo ako chuťovku k vínu....
Zapekaný plnený patizón
Urodilo sa nám veľa patizónov, tak vymýšľam rôzne spôsoby spracovania. Tentoraz som sa inšpirovala týmto...
Kozí syr naložený v oleji
Kozí syr ukladám do olivového oleja, ked chcem , aby mi trocha dlhšie vydržal. Je veľmi...
Kozí syr - domáca výroba
Kozí syr je kvalitný syr, podobný ovčiemu so svojou charakteristickou chuťou a vôňou. Nespotrebujem všetko mlieko od...
Taštičky so špenátom, hubami a šošovicou
Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.
Mango brûlée a banánové lievance
Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy.
Cesnakové bomby do kapustnice
Tento recept je z nejakeho kucharskeho kalendara roku pane, varila ich moja maminka, varim ich...
Polievka Hokkaido
Prepadla som čaru tekvice Hokkaido. Fantastická je pečená na slano aj sladko a polievka je pre...
Pochúťka zrelého leta
Keď si zemiaky zmyslia, že pre tento rok už toho majú dosť, je čas na...
Falafel z fazule
Falafel sa robí najčastejšie z cíceru, žltého hrachu, bôbu, ale aj z fazule...
Seitan so zázvorom a hubami
Najprv si pripravíme karamelovú omáčku. Potrebujeme cukor, vodu, sójovú omáčku a zeleninový vývar.