Tekvicovo-mrkvový chlebík fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 7. novembra 2012
Tekvicovo-mrkvový chlebík (fotorecept)
Foto: nikola166

Opäť niečo z tekvice :)

12 ks
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
175 ml
175 ml
3 ks
125 ml
1 lyžička
500 ml
2 lyžičky
2 lyžičky
1 lyžička
3/4 lyžičky
1/2 lyžičky
2 šálky nastrúhaná
100 g nasekané




Postup

  1. 1

    Tekvicu nakrájame na väčšie kúsky a upečieme. Dužinu vydlabeme a necháme vychladnúť.

    Tekvicovo-mrkvový chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo veľkej mise do hladka vymiešame kryštálový a hnedý cukor s vajcami, olejom a vanilkovou exenciou.

  3. 3

    V druhej mise zmiešame múku, kypriaci prášok, škoricu, sódu bikarbónu, soľ a muškátový oriešok. Múku s kypriacim práškom primiešame k rozšľahaným vajciam. Pridáme očistenú a nahrubo nastrúhanú mrkvu, tekvicu a nahrubo nasekané orechy.

    Tekvicovo-mrkvový chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme na 180°C. Tekvicové cesto vlejeme do vymastenej formy na chlieb a pečieme asi 40 minút.

    Tekvicovo-mrkvový chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme vychladnúť.

    Tekvicovo-mrkvový chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chlebík ostane dlho šťavnatý. Nám veľmi chutil :)

    Tekvicovo-mrkvový chlebík (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

irenaw
tiež rada pečiem s tekvicou, koláče zostanú vláčne a šťavnaté. robievam tak aj klasický chlieb :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia