Foto: mariaklara
Recept mám od mojej priateľky Zuzky, robím ho preto, že nám veľmi chutí. Prečo som ho nazvala " Slovenské ", no preto, že originál Zobraziť celý popisRecept mám od mojej priateľky Zuzky, robím ho preto, že nám veľmi chutí. Prečo som ho nazvala " Slovenské ", no preto, že originál sa robí celkom inak a z iných surovín. Skúste ho urobiť podľa tohto receptu a ochutnajte. Určite vás nesklame. Možno tu niečo podobné už je, ale na pripomenutie sa to oplatí.
porcií
príprava
Postup
-
1
Ja som robila 1 / 2 dávku, to je to, čo mám napísané v zátvorke. Pripravíme si suroviny:
-
2
Ako prvú si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom.
-
3
Pridáme pochúťkovú smotanu a zľahka premiešame.
-
4
Na plech si rozložíme Be - be keksy, natrieme pripravenou smotanovou plnkou, na smotanovú plnku dáme druhú vrstvu Be - be keksov. Toto opakujeme 5 x. To znamená, že musíme mať päť vrstiev keksov. Keďže som mala Be - be keksy s + 23% obsahom, tak mi vyšlo 16 porcií. Aj plnku som musela primerane rozdeliť.
-
5
Tri vrstvy som mala tmavé keksy, to znamená spodnú, strednú a vrchnú tmavé a medzi nimi boli dve bledé. Ale môžu byť aj všetky tmavé. Ja som použila také, aké mi ponúkla moja špajza.
- 6
Na vrchnú vrstvu Be - bečiek natrieme tenkú vrstvu smotanovej plnky. Dáme do chladničky asi na 4 - 5 hodín.
- 7
Pred podávaním posypeme kakaom. Želám vám dobrú chuť!
- 6
Pre diabetikov by som mal jednu pripomienku. V zdravých výživách, či v obchodoch s DIA produktami vám isto radi pomôžu pri náhraške Be-Be keksov. A namiesto cukru by som odporúčal Steviu, len s mierou.
www.stevia.eu.sk/stevia-cukrova-sladidlo....