Slovenské tiramisu od Zuzky fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 2. novembra 2012

Recept mám od mojej priateľky Zuzky, robím ho preto, že nám veľmi chutí. Prečo som ho nazvala " Slovenské ", no preto, že originál Zobraziť celý popisRecept mám od mojej priateľky Zuzky, robím ho preto, že nám veľmi chutí. Prečo som ho nazvala " Slovenské ", no preto, že originál sa robí celkom inak a z iných surovín. Skúste ho urobiť podľa tohto receptu a ochutnajte. Určite vás nesklame. Možno tu niečo podobné už je, ale na pripomenutie sa to oplatí.

16
porcií
10 - 15 minút
príprava

Suroviny

5 (2,5) ks - balíček
800 (400) ml
500 (250) ml
6 (3) PL
2 (1) ks




Postup

  1. 1

    Ja som robila 1 / 2 dávku, to je to, čo mám napísané v zátvorke. Pripravíme si suroviny:

    Slovenské tiramisu od Zuzky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvú si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom.

    Slovenské tiramisu od Zuzky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pochúťkovú smotanu a zľahka premiešame.

    Slovenské tiramisu od Zuzky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech si rozložíme Be - be keksy, natrieme pripravenou smotanovou plnkou, na smotanovú plnku dáme druhú vrstvu Be - be keksov. Toto opakujeme 5 x. To znamená, že musíme mať päť vrstiev keksov. Keďže som mala Be - be keksy s + 23% obsahom, tak mi vyšlo 16 porcií. Aj plnku som musela primerane rozdeliť.

    Slovenské tiramisu od Zuzky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tri vrstvy som mala tmavé keksy, to znamená spodnú, strednú a vrchnú tmavé a medzi nimi boli dve bledé. Ale môžu byť aj všetky tmavé. Ja som použila také, aké mi ponúkla moja špajza.

  6. 6

    Na vrchnú vrstvu Be - bečiek natrieme tenkú vrstvu smotanovej plnky. Dáme do chladničky asi na 4 - 5 hodín.

    Slovenské tiramisu od Zuzky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred podávaním posypeme kakaom. Želám vám dobrú chuť!

    Slovenské tiramisu od Zuzky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ubka
páči sa mi Tvoje Tiramisu a vyzerá to aj veľmi šikovné na prípravu.
tilau
toto je naozaj výborný koláčik, tiež ho rada robím...a ked postojí v chladničke...mňam
babkamt
Výborný koláč. Toto zvládnem , aj keď som momentálne bez kuchyne. V sobotu som musela ísť do cukrárne . Mala som neskutočnú chuť na sladké.
marijanna
..hmm dobre a ak pridame ešte neake ovocie- lesne plody to je paradička...my smo to robili z okruhlych piškot ako nepečenu tortu...krasne ti vyšiel...dala by som si BE BE keksiky...:)
marta23
Spodná vrstva keksov a potom to opakujem ešte 5x, tak potom nebude 5 vrstiev ale 6. Tak ako to je? si správne je: opakujeme 4x.
svetlana9
perfektné - ja miešam tvaroh s kyslou smotanou, trochu prášk. cukru, vanilkový cukor a ak mám tak amareto, ak nemám tak rumovú arómu - ukladám do KK
feja
vynikajúce dnes som to spravila , celá rodina sa oblizovala až poza uši :)
petra69
Neviem ludia, preco tieto trapne smotanove dezerty nazyvate tiramisu. Pise sa s jednym s, mimochodom.
mariaklara
@feja , som rada, @petra , myslím, že to je srdečne jedno, či je tam jedno s alebo dve, hlavne, že chutí, dôkazom je @feja , určite by to potvrdila. @marta , je tam päť vrstiev, jedna vrstva je vlastne jeden rad. Myslím, že si to pochopila. @svetlana9 , ja kvôli deťom nedávam alkohol, ale ty si môžeš dochutiť.
evanaaa
A teraz mi poraďte, aké keksy alebo čo podobné by som si mala kúpiť na takýto dezert ako diabetička. Je tu veľa nepečených dobrôt, ale sa na ne môžem akurát tak pozerať a prgĺgať.
sajgy
je to skvelé Slovenské Tiramisu. :) Na prvý pokus (podľa receptu)-super. Na druhý pokus, alebo druhú prípravu po menších úpravách skvelá. Mám rád recepty, ktoré sa dajú konzumovať po príprave podľa receptu. Ďakujem.
Pre diabetikov by som mal jednu pripomienku. V zdravých výživách, či v obchodoch s DIA produktami vám isto radi pomôžu pri náhraške Be-Be keksov. A namiesto cukru by som odporúčal Steviu, len s mierou.

 www.stevia.eu.sk/stevia-cukrova-sladidlo....
mariaklara
Ďakujem, som rada, práve dnes si idem kúpiť stéviu, pred týždňom mi dali vzorku v obchode. Mám priateľku, čo má cukrovku, určite sa poteší, keď jej poviem, ako si môže pochutiť aj ona, o stévii som jej hovorila, nepoznala ju. :-)
katica76
pekny recept, chutny kolacik, ale toto su smotanove rezy, tiramisu to nie je. Preco to nazyvate nazvom, ktory tomu vobec nepatri? A nie, nie je to jedno aj ked to dobre chuti. To by vam povedal kazdy profi cukrar alebo kuchar
mariaklara
@mil á moja, ak sa ti recept nepáči, tak ho nerob, mi si ho tak voláme aj volať budeme, že " Slovenské tiramisu ", nám veľmi chutí a hlavne, že je aj cenovo prístupnejší ako to slávne " Tiramisu ".
elysa
@mariaklara u mňa by sa tento recept mohol volať tiramisu od tety Marty... mám navlas rovnaký recept a je to u nás obľúbená a rýchla dobrota, nech sa volá ako chce...
mariaklara
@elysa , ja som ho len tak nazvala, že od Zuzky, lebo mi ho dala kamoška Zuzka, ja mám kopec receptov a skoro pri každom poznámku od koho je. Čiže tvoj kľudne môže byť od tety Marty....:-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia