Bryndzové zemiaky fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 3. novembra 2012
Bryndzové zemiaky (fotorecept)
Foto: helca103

Toto zvyknem robiť keď sa ponáhľam a nemám čas vyvárať. Zemiaky používam surové, ale ak chcete môžete si ich uvariť v šupke, to záleží Zobraziť celý popisToto zvyknem robiť keď sa ponáhľam a nemám čas vyvárať. Zemiaky používam surové, ale ak chcete môžete si ich uvariť v šupke, to záleží len na vašej chuti. Aj množstvo surovín je podľa počtu stravníkov a vašej chuti.

3
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
300 g
4 ks
 prerastaná slanina

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistím umyjem, cibuľu očistím, pokrájam na väčšie kúsky.

    Bryndzové zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravím si slaninku

    Bryndzové zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky si očistím, pokrájam na hrubšie kolieska a dám do zapekacej nádoby. Môžeme trochu osoliť,ale POZOR bryndza aj slanina sú tiež slané :-)

    Bryndzové zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na zemiaky rozložím cibuľu....

    Bryndzové zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bryndzu rozmrvím na cibuľu množstvo záleží od toho, ako ju máte radi. Dá sa urobiť aj varianta s kyslou smotanou ktorú vylejeme na bryndzu ale ja to mám rada len takto a bryndzou ani cibuľou veru nešetrím.

    Bryndzové zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na vrch poukladám plátky slaninky a dám do vyhriatej rúry upiecť asi na 15-20 minút. Toto jedlo bez slaninky veru nie je ono....

    Bryndzové zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zemiaky sú najlepšie teplé .

    Bryndzové zemiaky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

milina
Tak toto je dobrá kalorická bomba, potom treba utekať do záhrady a prácou spáiť kalorie.
afataga
vyborne jednoduche rychle, len ja moc nemam rada bryndzu, myslim ze by to bolo dobre aj bez nej
wevewe
Robievam podobne, namiesto slaniny davam klobasku. Robim bez cibule, ale je to dobry napad, nabuduce skusim pridat veeeela cibule. Pekne foto :-)
ula2
No je to naozaj kalorická bomba,supééér , idem robiť.....
medulienka122
S bryndzou som to ešte nerobila, ale namojverku to spravím - veď nemusia byť vždy len bryndzové halušky, dobrý nápad...
kimika
poznám tieto zemiačiky, uvarím ich v šupke, nedávam cibuľu a bryndzu zmiešavam s trochou kyslej smotany. sú fantastické! :)
ariela6
no tiež sa mi to velmi pozdava urcite to niekedy na obed vyskušam dik
tatranka
Tento recept je pre mňa nový a preto ho každopádne vyskúšam,lebo je lákavý a sú v ňom suroviny,ktoré máme radi.Pekný a zreteľný fotopopis.
mataliptak
ejha tak toto urobím ... vobec to nepoznám ale toto bude super papaníčko .... šup s ním do KK ...
helca103
Nečakala som takú odozvu na tento jednoduchý recept.Už dávno som sa pohrávala s myšlienkou pridať ho sem, no vždy som si myslela že ho všetci poznajú. Ja ho robím už 30 rokov práve pre tú jednoduchú prípravu... dievčatá veľmi ste ma prekvapili všetkým vám ĎAKUJEM !
1x frezia
salinka
Tiez nepoznam:-( Ale tak to ocarilo moje chutove bunky, ze to vyskusam:-)
gubics
Vďaka za dobrý nápad. Som na dovolenke u dcéry, ktorá je vegetariánka, takže každý deň si musím tu vygooglovať, nejaké vegetariánske jedlo. Toto sa mi bude hodiť, len namiesto slaniny dám údené tofu.
helca103
som veľmi rada,že sa vám moje zemiaky páčia.
@gubics kľudne slaninu vynechaj ked ju dcéra nechce,ale pre nás mäsožravcov je slaninka super.
martinocka
robím podobne, zemiačky, slaninku, cibuľu a klobásu, dobre urobí bazalka, ale bryndzu si dávame na upečené rozmiešanú s kyslou smotanou, výborné jedlo.
helca103
@martinocka , bryndza chutí inak keď sa trochu ,,prepečie" zo zemiakmi.... aj tvoj spôsob prípravy je super.
mataliptak
tak už sú v rúre a ako to rozvoniava ..... no čo vám budem hovoriť , jedna básen :-) už sa tešíme ..
mataliptak
mňam , mňam, mňam ....bolo to vynikajúce ....... celý pekáč padol za obeť hned na obed :-D dakujem krásne za receptík , bude u nás častejšie ... :-)
salinka
@helca moja, to som vedela, že zjem viac, ako by bolo nutné:-) Bolo to vynikajúce. Pri minimálnej námahe-perfektný výsledok. Určite to budem variť častejšie. Vďaka za recept:-)
(dopriala som si aj klobásku:-)
frezia
Uz sa pecu a rozvoniavaju. Dakujem za recept.
marekvyr
Ahoj Helča, Ako čítam tak čítam, asi som prvý, kto tvoj recept naozaj robil. Čo máš za rúru, že ti upečie zemiaky prii 200 stupňoch za 20 min v zapekacejj rúre??!? Ja som ich dal najprv 15 min variť (nie 10, ako v tvojom recepte) a potom na 20 min do vopred vyhriatej rúry. Nestihla mi zmäknúť ani cibuľa a rodina na mňa kuka, že čo som za truba. No tak som im dal odkaz na Tvoj super recept. Oprav to prosím, aby, ak to čírou náhodou bude komentovať dakto, kto to naozaj aj robil, mohol dať lajk a pochváliť. Lebo komentáre typu: "vyzerá to dobre, musim skúsim" - sú vrcholne trápne.
helca103
@marekvyr ,to chce kľud a nohy v teple. :-)
Keby si komentáre čítal pozorne tak by si tam našiel pár komentárov od ľudí, čo môj recept vyskúšali a bola spokojnosť.
Nebudem v recepte nič opravovať pretože je to recept veľakrát odskúšaný a dobrý.
Pozerala som si tvoj profil kedže si sa zaregistroval iba dnes každý si domyslí že prečo asi. Vrtákov ako si Ty je tu dosť. No a recepty už nepridávam práve kôli takým ľudom ako si Ty. Trápne je akurát to, čo si napísal Ty. Počkám si na tvoje recepty ktoré veľmi rada vyskúšam.
1x renama
frezia
Tak som ich zase urobila a neuveritelne rozvoniavali. Nemala som oravsku slaninku, tak som pouzila obycajnu udenu a gombasecku klobasu. Na zaver som ich posypala cerstvym koprom, ten k bryndze pasuje.


siisa
Už mám toho toľko na pláne variť,ale toto tiež ide do kk. Keď vidím tie vaše fotos ...no mňamka :) @frezia ,a ten kôpor k tomu to musí byť úžasné
1x frezia

Zaujímavé video z archívu TV Varecha