Foto: helca103
Toto zvyknem robiť keď sa ponáhľam a nemám čas vyvárať. Zemiaky používam surové, ale ak chcete môžete si ich uvariť v šupke, to záleží Zobraziť celý popisToto zvyknem robiť keď sa ponáhľam a nemám čas vyvárať. Zemiaky používam surové, ale ak chcete môžete si ich uvariť v šupke, to záleží len na vašej chuti. Aj množstvo surovín je podľa počtu stravníkov a vašej chuti.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistím umyjem, cibuľu očistím, pokrájam na väčšie kúsky.
-
2
pripravím si slaninku
-
3
Zemiaky si očistím, pokrájam na hrubšie kolieska a dám do zapekacej nádoby. Môžeme trochu osoliť,ale POZOR bryndza aj slanina sú tiež slané :-)
-
4
na zemiaky rozložím cibuľu....
-
5
Bryndzu rozmrvím na cibuľu množstvo záleží od toho, ako ju máte radi. Dá sa urobiť aj varianta s kyslou smotanou ktorú vylejeme na bryndzu ale ja to mám rada len takto a bryndzou ani cibuľou veru nešetrím.
-
6
Na vrch poukladám plátky slaninky a dám do vyhriatej rúry upiecť asi na 15-20 minút. Toto jedlo bez slaninky veru nie je ono....
-
7
Zemiaky sú najlepšie teplé .
@gubics kľudne slaninu vynechaj ked ju dcéra nechce,ale pre nás mäsožravcov je slaninka super.
(dopriala som si aj klobásku:-)
Keby si komentáre čítal pozorne tak by si tam našiel pár komentárov od ľudí, čo môj recept vyskúšali a bola spokojnosť.
Nebudem v recepte nič opravovať pretože je to recept veľakrát odskúšaný a dobrý.
Pozerala som si tvoj profil kedže si sa zaregistroval iba dnes každý si domyslí že prečo asi. Vrtákov ako si Ty je tu dosť. No a recepty už nepridávam práve kôli takým ľudom ako si Ty. Trápne je akurát to, čo si napísal Ty. Počkám si na tvoje recepty ktoré veľmi rada vyskúšam.