Foto: eldina
prečo kikiriki? lebo na Balkáne nazývajú arašidy- kikiriki....:)
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
6 šálok |
|
4 šálky |
|
3 šálky |
|
5 šálok |
|
2 šálky |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
štipka |
|
Krém: | |
6 PL |
|
150 gr/ Hera či Palmarín |
|
10 PL |
|
4 PL |
|
5 šálok/ môžu byť aj arašídy |
|
Postup
-
1
Potrebujeme /šálky som používala 100ml/ :-arašidy sú v mojom okolí len slané,preto som ich opláchla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať...
-
2
plech/najväčší, aký máte/vymazať olejom a posypať múkou....v miske vymiešať vajcia s cukrom...potom pridať všetky ingrediencie,ktoré do cesta treba....
-
3
vyliať na plech, cesta je veľa....dajte najväčší....
-
4
piecť na 170 °C..cca 45 minút....cesto mi zhnedlo skôr ako bolo upečené, tak som ho zhora prikryla papierom na pečenie..../kontrolovala som špáratkom, či už je upečené /
-
5
krém/ či skôr poleva?/-pár minút pred dopečením koláča- dať do hrnca vodu, cukor, granko, maslo-na miernom ohni rozpsutiť, potom pridať zomleté orechy, už nevariť.../ja som dala vlašské,môžte dať opäť arašidy/..
-
6
na horúci koláč hned vyliať horúcu plnku...nechať vychladnúť a dať do chladničky....koláč je šťavnatý, šťava sa vpije a navrchu ostanú oriešky.../oriešky som mlela v chopperi/
možno makedonski je to tak, ako píšeš...:)