Cibulové žemle so syrom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 6. novembra 2012

Recept na tieto zemle som nasla na internete. Urcite budu chutit tym, co maju radi chut prazenej cibule.

12ks
porcií
35+60kysnutie minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
350 ml
80 g
2 PL
1 ks
1 PL
1 PL
plnka:
40 g
3 ks
2 strúčiky
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mixerom som si z uvedenych surovin vymiesila vlacne cesto. Misku s cestom som prikryla potravinarskou foliou a cesto som dala vykysnut na teple miesto.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitym ako mi cesto kyslo pripravila som si plnku. Do panvice na rozpustene maslo som dala najprv prazit cibulu postruhanu na tenke kolieska.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibulu som roztlacila cesnak

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a este som k nej pridala nakrajanu pazitku.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vsetko som spolu miesala a prazila pokym cibula nebola makka.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto po vykysnuti som este premiesila a potom som ho rozvalkala na plat velky asi 30/50cm. Na plat cesta som rozotrela cibulovu plnku

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a posypala som ho este postruhanym syrom. Z odvazeneho syra som si nechala asi 1/4, ktoru som potom neskor pouzila na posypanie.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto s plnkou som stocila a nakrajala som ho na 12 priblizne rovnakych kuskov.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemle som ulozila na plech a nechala som ich podkysnut.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch zemli som posypala zvysnym postruhanym syrom. Zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upecene zemle som vylozila na mriezku a nechala som ich vychladnut. Tym, ze sa syr na vrchu tak dlho zapekal bol chrumkavy. Nebolo to zle, ale na buduce mozno zemle posypem syrom trochu neskorsie. Mozno takych 10-15 minut pred koncom pecenia.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a tu je obrazok ako zemle vyzerali vo vnutri.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
Dakujem vam vsetkym za vase kometare. Dufam ze ak vyskusate budete s tymto receptom spokojni tak, ako som bola ja. @frezia68 , do druheho dna sa vsetky zemle zjedli. No mozes ich zmrazit a potom postupne si ich z mraznicky vyberat. @claretka , zelam ti skore uzdravenie a navrat domov.
dnes som skúšala, ešte sa pečú takže chuť ešte nemôžem posúdiť, ale strašne zle sa mi robilo s cestom, aj keď som ho dlho miesila stále sa veľmi lepilo..kde som urobila chybu?
Dakujem vam za vase komentare. @sonulienka , to ma velmi tesi. @lasha ak sa ti cesto lepilo, mozno si ho mala trochu redsie. Vtedy len treba pridat viacej muky a ked ho valkas treba dobre pomucit dosku. To mnozstvo tekutin je treba niekedy prisposobit podla druhu muky. Inak ti viacej neviem poradit.
tak dnes som piekla a musím veľmi, veľmi pochváliť recept :-) cesto výborné, ľahučké ako páperko, cibuľová náplň perfektná a navrch chrumkavý syr.... mali sme na obed k polievke a len sa tak rozchytal, boli doma deti - zožala som úspech :-)
@palokuchki ďakujem za skvelý recept, zajtra asi zamiesim zase....


Toto je receptík pre mňa, Danielka, krása, sladkého veľa nesmiem, len by som vyskúšala s nejakou tmavou múkou, asi to už také " páperové " nebude, no, uvidím ak sa k nim dostanem, zatiaľ ukladám. Len sa bojím, že mi jeden kus stačiť nebude.

Pridaj komentár k receptu: