Cibulové žemle so syrom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 6. novembra 2012

Recept na tieto zemle som nasla na internete. Urcite budu chutit tym, co maju radi chut prazenej cibule.

12ks
porcií
35+60kysnutie minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
350 ml
80 g
2 PL
1 ks
1 PL
1 PL
plnka:
40 g
3 ks
2 strúčiky
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mixerom som si z uvedenych surovin vymiesila vlacne cesto. Misku s cestom som prikryla potravinarskou foliou a cesto som dala vykysnut na teple miesto.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitym ako mi cesto kyslo pripravila som si plnku. Do panvice na rozpustene maslo som dala najprv prazit cibulu postruhanu na tenke kolieska.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibulu som roztlacila cesnak

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a este som k nej pridala nakrajanu pazitku.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vsetko som spolu miesala a prazila pokym cibula nebola makka.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto po vykysnuti som este premiesila a potom som ho rozvalkala na plat velky asi 30/50cm. Na plat cesta som rozotrela cibulovu plnku

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a posypala som ho este postruhanym syrom. Z odvazeneho syra som si nechala asi 1/4, ktoru som potom neskor pouzila na posypanie.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto s plnkou som stocila a nakrajala som ho na 12 priblizne rovnakych kuskov.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemle som ulozila na plech a nechala som ich podkysnut.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch zemli som posypala zvysnym postruhanym syrom. Zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upecene zemle som vylozila na mriezku a nechala som ich vychladnut. Tym, ze sa syr na vrchu tak dlho zapekal bol chrumkavy. Nebolo to zle, ale na buduce mozno zemle posypem syrom trochu neskorsie. Mozno takych 10-15 minut pred koncom pecenia.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a tu je obrazok ako zemle vyzerali vo vnutri.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@palokuchki , 100 bodový,milujem cibuľu,ďaľší tvoj recept "pár excelent" som v práci,môžem si to aj vytlačiť, doma ten môj "žebrák" štrajkuje .