Foto: palokuchki
Recept na tieto zemle som nasla na internete. Urcite budu chutit tym, co maju radi chut prazenej cibule.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mixerom som si z uvedenych surovin vymiesila vlacne cesto. Misku s cestom som prikryla potravinarskou foliou a cesto som dala vykysnut na teple miesto.
-
2
Medzitym ako mi cesto kyslo pripravila som si plnku. Do panvice na rozpustene maslo som dala najprv prazit cibulu postruhanu na tenke kolieska.
-
3
Na cibulu som roztlacila cesnak
-
4
a este som k nej pridala nakrajanu pazitku.
-
5
Vsetko som spolu miesala a prazila pokym cibula nebola makka.
-
6
Cesto po vykysnuti som este premiesila a potom som ho rozvalkala na plat velky asi 30/50cm. Na plat cesta som rozotrela cibulovu plnku
-
7
a posypala som ho este postruhanym syrom. Z odvazeneho syra som si nechala asi 1/4, ktoru som potom neskor pouzila na posypanie.
-
8
Cesto s plnkou som stocila a nakrajala som ho na 12 priblizne rovnakych kuskov.
-
9
Zemle som ulozila na plech a nechala som ich podkysnut.
-
10
Vrch zemli som posypala zvysnym postruhanym syrom. Zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
-
11
Upecene zemle som vylozila na mriezku a nechala som ich vychladnut. Tym, ze sa syr na vrchu tak dlho zapekal bol chrumkavy. Nebolo to zle, ale na buduce mozno zemle posypem syrom trochu neskorsie. Mozno takych 10-15 minut pred koncom pecenia.
-
12
No a tu je obrazok ako zemle vyzerali vo vnutri.
@palokuchki ďakujem za skvelý recept, zajtra asi zamiesim zase....