Cibulové žemle so syrom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 6. novembra 2012

Recept na tieto zemle som nasla na internete. Urcite budu chutit tym, co maju radi chut prazenej cibule.

12ks
porcií
35+60kysnutie minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
350 ml
80 g
2 PL
1 ks
1 PL
1 PL
plnka:
40 g
3 ks
2 strúčiky
150 g




Postup

  1. 1

    Mixerom som si z uvedenych surovin vymiesila vlacne cesto. Misku s cestom som prikryla potravinarskou foliou a cesto som dala vykysnut na teple miesto.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitym ako mi cesto kyslo pripravila som si plnku. Do panvice na rozpustene maslo som dala najprv prazit cibulu postruhanu na tenke kolieska.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibulu som roztlacila cesnak

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a este som k nej pridala nakrajanu pazitku.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vsetko som spolu miesala a prazila pokym cibula nebola makka.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto po vykysnuti som este premiesila a potom som ho rozvalkala na plat velky asi 30/50cm. Na plat cesta som rozotrela cibulovu plnku

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a posypala som ho este postruhanym syrom. Z odvazeneho syra som si nechala asi 1/4, ktoru som potom neskor pouzila na posypanie.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto s plnkou som stocila a nakrajala som ho na 12 priblizne rovnakych kuskov.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zemle som ulozila na plech a nechala som ich podkysnut.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch zemli som posypala zvysnym postruhanym syrom. Zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upecene zemle som vylozila na mriezku a nechala som ich vychladnut. Tym, ze sa syr na vrchu tak dlho zapekal bol chrumkavy. Nebolo to zle, ale na buduce mozno zemle posypem syrom trochu neskorsie. Mozno takych 10-15 minut pred koncom pecenia.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    No a tu je obrazok ako zemle vyzerali vo vnutri.

    Cibulové žemle  so syrom (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

jerica
@palokuchki , 100 bodový,milujem cibuľu,ďaľší tvoj recept "pár excelent" som v práci,môžem si to aj vytlačiť, doma ten môj "žebrák" štrajkuje .
hralka
vyskúšam,zdá sa to chutný receptík,cibuľu mám rada
rea1
geniálne. veď cibule a cesnaku nie je nikdy dosť. v piatok pečiem. :-))
evusik
tak toto vyskúšam celkom určite.... krásne :-) :-) :-)
frezia68
Zasa niečo nové a dobré,len musím vyskúšať menej.Ktovie,aké je na druhý deň,zvýšilo ?
anina6
výborný a zaujímavý receptík, ukladám.
ariela6
pači sa mi to také slane ja možem ukladam a snat ho tento vykend upečiem dik
marcy
sladko -slané,vyskúšam....cibuľový domáci chlieb tam mi tá sladkosť vadila
zdezda
jéjda, hneď by som si z nich dala, ukladám :-)
helca103
výborný recept, cibuľa a cesnak u nás idú vo veľkom množstve
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za vase kometare. Dufam ze ak vyskusate budete s tymto receptom spokojni tak, ako som bola ja. @frezia68 , do druheho dna sa vsetky zemle zjedli. No mozes ich zmrazit a potom postupne si ich z mraznicky vyberat. @claretka , zelam ti skore uzdravenie a navrat domov.
sonulienka
Zase niečo vynikajúce receptík si uložím a určite vyskúšam.Tvoje receptíky mám strašne rada a vždy sa na ne teším.
tatranka
Takéto recepty ma veľmi lákajú a milujem ich.Už aj ukladám,vyskúšam.
iva63
fajnový receptík, ten bude mať u nás určite úspech-:) dakujem
lasha
dnes som skúšala, ešte sa pečú takže chuť ešte nemôžem posúdiť, ale strašne zle sa mi robilo s cestom, aj keď som ho dlho miesila stále sa veľmi lepilo..kde som urobila chybu?
palokuchki
Dakujem vam za vase komentare. @sonulienka , to ma velmi tesi. @lasha ak sa ti cesto lepilo, mozno si ho mala trochu redsie. Vtedy len treba pridat viacej muky a ked ho valkas treba dobre pomucit dosku. To mnozstvo tekutin je treba niekedy prisposobit podla druhu muky. Inak ti viacej neviem poradit.
babav
Krasne, iste velmi chutne zemlicky...postup nafoteny na jednicku!
evusik
tak dnes som piekla a musím veľmi, veľmi pochváliť recept :-) cesto výborné, ľahučké ako páperko, cibuľová náplň perfektná a navrch chrumkavý syr.... mali sme na obed k polievke a len sa tak rozchytal, boli doma deti - zožala som úspech :-)
@palokuchki ďakujem za skvelý recept, zajtra asi zamiesim zase....


evanaaa
Toto je receptík pre mňa, Danielka, krása, sladkého veľa nesmiem, len by som vyskúšala s nejakou tmavou múkou, asi to už také " páperové " nebude, no, uvidím ak sa k nim dostanem, zatiaľ ukladám. Len sa bojím, že mi jeden kus stačiť nebude.
lilbby
Z cesta som urobila zemlicky a naplnila ich plnkou s cibulou a polku s tvarohom velmi dobry recept a cesto!:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia