Minibábovky z makového jogurtu
Hrnčekové malé bábovky z makového jogurtu. Rýchla príprava bez váženia....
Závin allà pasta matta
Pasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky....
Jablčník so sušienkami
Jablčník je šťavnatý a cesto jemné ako pavučina. Chutiť vám bude určite. Upečiete rýchlo a...
Bôbová polievka so špekáčikmi
Prvýkrát som kúpila bôb pred rokmi od súkromného pestovateľa na trhoch. Nechala som sa od neho poučiť, ako ho variť a čo s ním....
Jablčník s pudingom
Jednoduchý na prípravu, málo surovín a predsa skvelý výsledok. Krehké cesto, jabĺčka, vanilkový...
Kuskus s paradajkami a mozzarellou
Kuskus sa dá pripraviť na akýkoľvek spôsob. Jeho výhodou je veľmi rýchla príprava. Tentokrát je...
Plnené cestoviny na spôsob lasagne
Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne....
Pečená lopatka a krk z daniela na koreňovej zelenine s červeným vínom
Dostal som sa trochu k divine, tak som skúšal a vyšlo.
Krehký kakaový jablkový tvarožník
Kakaové cesto je hrnčekové a zaobídete sa opäť bez valčeka. Príprava je jednoduchá, ale výbornou...
Luxusný veterník na plechu
Odpaľované cesto, vanilkový krém, výborná pochúťka na oslavy, posedenie pri dobrej káve....
Sladko-kyslá fazuľačka
Sladko-kyslá fazuľačka, ktorú by mala vedieť pripraviť každá gazdinka....
Najlepšie fašiangové šišky
Ako prvé si pripravíme kvások tak, že do trochy mlieka dáme 1 ČL kryštálového cukru a...
Plnený morčací závin delikates
Šťavnatý morčací závin sa dá podávať s ryžou alebo so zemiakmi, ale aj na studeno na...
Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....
Kremnické krumple
O tomto dezerte som počula už pred pár rokmi, ale ochutnať som ho mala možnosť až minulý rok....
Veselé keksíky na detskú oslavu
Zmäknuté maslo vymiešame ručným mixérom s práškovým a vanilkovým cukrom.
Francúzske zemiaky podľa nás
Francúzske zemiaky podľa nás a recept, ktorý môj syn zbožňuje. Poďte si ich s nami pripraviť....
Cícerová polievka s paprikou a tahini
Cícer sa kedysi v našich kuchyniach používal častejšie ako dnes. Čo je škoda....
Pomarančové kura à la Východ
Do rúry dáme piecť kuracie stehná, ktoré sme okorenili, priložili nakrájaný zázvor a poliali šťavou...
Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....
Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....
Keksíky z makovej múky
Tieto keksíky sú na spôsob lineckých koláčikov v klasickom pomere 3:2:1, ale z makovej múky.
Lahodná domáca fit majonéza
Lahodná domáca fit majonéza. Priprav si ju so mnou úplne bez oleja a bez laktózy a...
Krehké malinové hviezdičky
Posledné Vianoce sa mi akosi nechcelo do pečenia a rozhúpala som sa až tesne pred sviatkami, tak som nestihla pridať nové recepty na vianočné koláčiky ešte pred sviatkami....
Linecké roládky
Klasické linecké koláčiky už veľmi nerobievam, ale tieto rolované linecké koláčiky som veľmi chcela vyskúšať a dokonca som si na plnenie urobila skvostný čerstvý malinovo-ríbezľový džem....
Fašiangové šišky s pridaním sušeného mlieka
Výborná pochúťka na tieto fašiangové dni, nadýchané šišky plnené malinovým lekvárom....
Výborný cesnakový trhací chlebík
Miluješ cesnak tak ako ja? Tak práve pre teba je tento recept ako stvorený, alebo ako...
Oplátková saláma
Zvýšili sa vám tortové oplátky a neviete, čo s nimi? Vyskúšajte túto nepečenú sladkú salámu....
Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....
Slané syrové hviezdičky
Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu....
Chlieb so sušenými slivkami
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj...
„Zebra koláč“ z maslových sušienok
V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...