Recepty, kde je mleté čierne korenie, soľ
Vegánska opekaná ryža s ananásom
Tento recept pre vás pripravila MaruškaVeg. Zostala vám ryža od včera alebo máte radi sladko-slané kombinácie?...
Pelemeny (peľmene)
Priateľka z Užhorodu mi spravila niečo, čo sa varí v zakarpatskej oblasti a tak som to...
Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....
Rýchle cuketové lečo
Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče
Ak musíte často doma chystať desiate či olovranty, určite sa vám zíde recept na túto super...
Vajíčkový šalát
Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný vajíčkový šalát. Hodí sa na raňajky s rožkom, na obed alebo aj na večeru....
Paradajková polievka s cícerom
Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....
Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...
Lososová miska
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Chutný recept s lososom, hotový do pol hodiny? Vyskúšajte lososovú misku - je
rýchla a jednoduchá na prípravu, obsahuje kopec zdravých surovín, ktoré zároveň poskytnú delikátne súznenie chutí....
Segedínský guláš
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...
Zemiaková zmes z Verony
A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi...
Rýchla pečeňová paštéta, perfektná na chlebík aj na lokšu
Celkom jednoduchá paštéta z kuracej pečene sa určite minie na jedno posedenie.
Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...
Cestoviny s paradajkami, mozzarellou, pestom a špenátom
Tento recept som dostala od známeho zo Šale, recept si môžete
upraviť, niekedy ho robím...
Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....
Kura s ryžou z jednej panvice
Ak hľadáte chutné jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj šetrí váš čas v kuchyni, tento recept na kuracie mäso s ryžou SOS je ideálnou
voľbou!...
Vajíčkové fašírky
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....
Špagetová tekvica s bravčovým mäsom
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....
Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...
Knedle Pálffy
Knedľa Pálffy bola veľmi slávna a svoje meno zdedila po šľachtickej rodine, kde ju pravidelne pripravovali. Jej zloženie je veľmi podobné karlovarskej knedli....
Pšenično-ražný chlieb so sušenými hubami
Recept na tento chlebík som dostala od svojej kamarátky Airan, rodilej Bulharky, už pred rokmi....
Obrátené hovädzie rezne so syrom
Hoci je postup trochu netradičný a opražené rezne sa ešte zapekajú, chutia rovnako vynikajúco ako tie...
Pečená bravčová panenka v slanine
Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.
Ajurvédske kitchari
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kitchari je tradičné indické jedlo, ktoré je zaužívané v ajurvédskej kuchyni....
Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou
Výdatný pokrm, pri ktorého príprave nestrávite veľa času. Stačí už len pár krajcov chleba a...
Rezne naopak
Tieto rezne sú v našej rodine
obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky,
pliecka alebo hovädzieho...
Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.
Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....
Po trasenej torte je tu trasená pizza. A takto si ju upečiete
Trasenú tortu už určite poznáte, je načase vyskúšať niečo nové!...
Slovenské rizoto
Tento recept pre Vás pripravila Monika, Lapetit. Toto je klasika, ktorá chutí najlepšie s kopou nastrúhaného syra a kyslou
uhorkou :)...
Vegánska opekaná ryža s ananásom
Tento recept pre vás pripravila MaruškaVeg. Zostala vám ryža od včera alebo máte radi sladko-slané kombinácie?...
Pelemeny (peľmene)
Priateľka z Užhorodu mi spravila niečo, čo sa varí v zakarpatskej oblasti a tak som to...
Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....
Rýchle cuketové lečo
Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče
Ak musíte často doma chystať desiate či olovranty, určite sa vám zíde recept na túto super...
Vajíčkový šalát
Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný vajíčkový šalát. Hodí sa na raňajky s rožkom, na obed alebo aj na večeru....
Paradajková polievka s cícerom
Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....
Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...
Lososová miska
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Chutný recept s lososom, hotový do pol hodiny? Vyskúšajte lososovú misku - je rýchla a jednoduchá na prípravu, obsahuje kopec zdravých surovín, ktoré zároveň poskytnú delikátne súznenie chutí....
Segedínský guláš
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...
Zemiaková zmes z Verony
A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi...
Rýchla pečeňová paštéta, perfektná na chlebík aj na lokšu
Celkom jednoduchá paštéta z kuracej pečene sa určite minie na jedno posedenie.
Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...
Cestoviny s paradajkami, mozzarellou, pestom a špenátom
Tento recept som dostala od známeho zo Šale, recept si môžete upraviť, niekedy ho robím...
Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru....
Kura s ryžou z jednej panvice
Ak hľadáte chutné jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj šetrí váš čas v kuchyni, tento recept na kuracie mäso s ryžou SOS je ideálnou voľbou!...
Vajíčkové fašírky
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....
Špagetová tekvica s bravčovým mäsom
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....
Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...
Knedle Pálffy
Knedľa Pálffy bola veľmi slávna a svoje meno zdedila po šľachtickej rodine, kde ju pravidelne pripravovali. Jej zloženie je veľmi podobné karlovarskej knedli....
Pšenično-ražný chlieb so sušenými hubami
Recept na tento chlebík som dostala od svojej kamarátky Airan, rodilej Bulharky, už pred rokmi....
Obrátené hovädzie rezne so syrom
Hoci je postup trochu netradičný a opražené rezne sa ešte zapekajú, chutia rovnako vynikajúco ako tie...
Pečená bravčová panenka v slanine
Ak použijete kvalitnú bravčovú panenku, výsledok bude dokonalý.
Ajurvédske kitchari
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Kitchari je tradičné indické jedlo, ktoré je zaužívané v ajurvédskej kuchyni....
Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou
Výdatný pokrm, pri ktorého príprave nestrávite veľa času. Stačí už len pár krajcov chleba a...
Rezne naopak
Tieto rezne sú v našej rodine obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky, pliecka alebo hovädzieho...
Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.
Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....
Po trasenej torte je tu trasená pizza. A takto si ju upečiete
Trasenú tortu už určite poznáte, je načase vyskúšať niečo nové!...
Slovenské rizoto
Tento recept pre Vás pripravila Monika, Lapetit. Toto je klasika, ktorá chutí najlepšie s kopou nastrúhaného syra a kyslou uhorkou :)...