Kapara

Kapara ako ingrediencia v receptoch:

  • Grilovaná makrela so salsou verde
  • Ryba v soľno chlebovej kruste (fotorecept)

    Ryba v soľno chlebovej kruste (fotorecept)

    Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však na vás v čom budete "krustovať"

  • Recept bez obrázku

    Korheľský šalát

    Počasie sa pomaly mení na letné a slnečné, začnú sa rôzne grilovačky, párty v prírode - a tam sa koľkokrát toho aj viac vypije. Tu je približne 70 rokov stará rada, ako si pomôcť, keď...

  • Plnený grilovaný baklažán

    Plnený grilovaný baklažán

    Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv. vypotiť, aby sa zbavili horkosti. Potom ich opláchneme pod studenou vodou a osušíme čistou utierkou.

  • Recept bez obrázku

    Mäsová polievka soľanka

    Nadrobno pokrájanú cibuľu dáme do roztopeného masla. Bravčové mäso pokrájame na drobné kúsky, rovnako aj hovädzie mäso, šunku a párky. Všetko pridáme k cibuli a po podliatí trochou vody dusíme.

  • Recept bez obrázku

    Paradajkový šalát

    Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku.

  • Recept bez obrázku

    Bretónsky šalát

    Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a kapary posekáme nadrobno. Všetko pridáme k nakrájanej rybe a pomiešame.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska roštenka

    Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme.

  • Recept bez obrázku

    Dusená ryba na hrozienkach

    Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a zeler očistíme, nakrájame na malé kocky a rozložíme na plátky ryby.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist