Borievky sušené

Borievky sušené ako ingrediencia v receptoch:

  • Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept)

    Pečené jahňacie na hubách a brusniciach (fotorecept)

    Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila cesnak, pridala soľ, čierne korenie a tymian. V tejto marináde som uložila mäso na noc do chladničky.

  • Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme

    Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme

    Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť. Z mletých orechov, mletej kávy, vajec, hladkej múky a zo soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme natenko a...

  • Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept)

    Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept)

    Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť. Tajomstvo spočíva vo vyzretí mäsa. Divinu keď dávam do mraziaka nikdy neumývam a nechám ju v ňom aspoň mesiac. Divina...

  • Stroganov od mamičky

    Stroganov od mamičky

    Moje TOP jedlo pri každej návšteve rodičov. Obľúbili sme si ho dokonca tak, že nesmie chýbať na sviatočnom stole ani cez Vianoce.

  • Králičia paštéta s cviklou (fotorecept)

    Králičia paštéta s cviklou (fotorecept)

    Ešte jedna z poľovníckych paštét. Na postriežke človek osamote v tichu veru aj hlad dostane. Táto paštéta dobre padne. Nemyslím z postriežky na zem, ale do žalúdka s teplým čajom.

  • Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept)

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept)

    Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú v horách niečo horské jesť. Je to guľáš štyroch chutí. Pikantné, sladké, kysele a korenisté. Hlavne vinikajúce...

  • Medailónky na víne s borievkami

    Medailónky na víne s borievkami

    Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny som dala brusnicový džem.

  • Plnená cibuľa (fotorecept)

    Plnená cibuľa (fotorecept)

    V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme vetvičky tymiánu, borievky, čierne a zelené korenie a soľ.

  • Bravčové rebrá na červenom víne

    Bravčové rebrá na červenom víne

    Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú cibuľu nakrájame na plátky, orestujeme a dochutíme medom a octom.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist