Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.. včera som dostal ,,pána ZUBÁČA,, to je ,,král,, medzi našimi sladkovodními rybami
60 minút príprava |
30 - 40 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny
- hladkú múku si premiešame zo solou , drcenou rascou a červenou mletou paprikou
- na ZUBÁČi si spravíme zátezy a obalíme v namiešanej múke
- do zárezou striedavo vkladáme anglickú slaninu s kúskom cibule a citron ...poprípade kúsok vnaťky
- pomali robím na masle s trochou oleja
- ...prevrátené
- varím zemiaky zo zelerom a petržlenovou vnaťkou
- šampiňony na masle so zbytkom anglickej slaniny
- pridáme hladkú múku a premiešame
- riedíme poctivým mliekom a necháme prejsť varom
- zliaté zemiaky zo zelerom a vnaťkou , pridáme maslo trochu mlieka a urobíme piré + trochu čerstvej vnaťky
- už odobrate
- ... dietnejšia verzia
- ale moja je tato ...s výpekom ...mňam DOBRÚ CHUŤ