Zubáč s bramborovozelerovou kaší a šampiňonovým bešamelom (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

.. včera som dostal ,,pána ZUBÁČA,, to je ,,král,, medzi našimi sladkovodními rybami

60 minút
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny
  2. hladkú múku si premiešame zo solou , drcenou rascou a červenou mletou paprikou
  3. na ZUBÁČi si spravíme zátezy a obalíme v namiešanej múke
  4. do zárezou striedavo vkladáme anglickú slaninu s kúskom cibule a citron ...poprípade kúsok vnaťky
  5. pomali robím na masle s trochou oleja
  6. ...prevrátené
  7. varím zemiaky zo zelerom a petržlenovou vnaťkou
  8. šampiňony na masle so zbytkom anglickej slaniny
  9. pridáme hladkú múku a premiešame
  10. riedíme poctivým mliekom a necháme prejsť varom
  11. zliaté zemiaky zo zelerom a vnaťkou , pridáme maslo trochu mlieka a urobíme piré + trochu čerstvej vnaťky
  12. už odobrate
  13. ... dietnejšia verzia
  14. ale moja je tato ...s výpekom ...mňam DOBRÚ CHUŤ