Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole fotorecept
Foto: frezia68
Recept som našla na internete pri jeho potulkách a neviem, či je identický. Ale je rýchly, variabilný a preukrutne dobrý. Či len hlad Zobraziť celý popisRecept som našla na internete pri jeho potulkách a neviem, či je identický. Ale je rýchly, variabilný a preukrutne dobrý. Či len hlad je najlepší kuchár?
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ak máme uvarené zemiaky, alebo zvyšné od včera, večera je na stole raz - dva. Potrebujeme trocha múky a tento základ:
-
2
Na veľkých slzičkách postrúham salámu, syr...
-
3
Pridám nastrúhané varené zemiaky, nakrájané bylinky podľa chuti, korenie, majoránku, cesnak, pozor na soľ (saláma, syr sú slané), vajíčko a trocha múky na zahustenie, všetko podľa množstva zemiakov. Recept je tak jednoduchý, nič netreba vážiť a len ochutiť na pikantné, či bežné fašírky.
-
4
Z misky som odobrala do hrste trocha masy, vytvorila fašírku, obalila v strúhanke a dala na panvicu s trochou masti. Všetko je uvarené okrem vajíčka a stačí rýchlo opražiť z oboch strán. Príloha jogurtový dip alebo rôzna zelenina. Dobrú chuť!
:-) Frezia, bezna jidla umim, proto si ctu na Varese a i jinych webech a zajima me, co kdo a kde vari a rada vyzkousim prave ta jina, co neznam. Co neumim, rada se naucim. Nikdy preci neni pozde, kdyz je chut. Proto i recepty ktere pridavam se snazim, aby byly neotrele, jine. Na džabu se tesim!!! Diky! :-)
Odpovedám zo svojej skúsenosti: salámy väčšinou idú celkom dobre strúhať (robím napr. do nátierok), dokonca aj tie mäkké. Môžeš prípadne predtým dať na chvíľu do mrazničky a stuhnutá sa bude ľahšie strúhať.
Až teraz som objavila tento komentár a mrzí ma,že si mala problém.Ja som salámu bez problému strúhala,ale recept je ozaj variabilný a pridávaš,alebo odoberáš podľa svojej chuti.