Zemiakové fašírky
Zemiakové fašírky

Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 5. septembra 2019
Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole (fotorecept)
Foto: frezia68

Recept som našla na internete pri jeho potulkách a neviem, či je identický. Ale je rýchly, variabilný a preukrutne dobrý. Či len hlad Zobraziť celý popisRecept som našla na internete pri jeho potulkách a neviem, či je identický. Ale je rýchly, variabilný a preukrutne dobrý. Či len hlad je najlepší kuchár?

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby (varené)
Na obalenie:
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Ak máme uvarené zemiaky, alebo zvyšné od včera, večera je na stole raz - dva. Potrebujeme trocha múky a tento základ:

    Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na veľkých slzičkách postrúham salámu, syr...

    Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám nastrúhané varené zemiaky, nakrájané bylinky podľa chuti, korenie, majoránku, cesnak, pozor na soľ (saláma, syr sú slané), vajíčko a trocha múky na zahustenie, všetko podľa množstva zemiakov. Recept je tak jednoduchý, nič netreba vážiť a len ochutiť na pikantné, či bežné fašírky.

    Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z misky som odobrala do hrste trocha masy, vytvorila fašírku, obalila v strúhanke a dala na panvicu s trochou masti. Všetko je uvarené okrem vajíčka a stačí rýchlo opražiť z oboch strán. Príloha jogurtový dip alebo rôzna zelenina. Dobrú chuť!

    Zemiakové fašírky - do 30 minút na stole (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Občas robievam čosi podobné (podľa receptov tu z varechy, syr však do toho nešiel) a tvoja variácia vyzerá byť veľmi chutná a príťažlivá. Veľmi rada ju zaradím do programu varenia. Ďakujem.
haji
Vděčný recept. Ještě by to chtělo stopáž, za kterou placičky zmizí ze stolu. U mě by to byla rychlost blesku, bo jsem plackoidní.
frezia68
@Haji milá,prišla som z mesta hladná,ako vlk.Ale mala som v úmysle recept tu pridať,tak som aj fotila a možná aj kvôli hladu sa mi fašírky zdali preukrutne dobré :-). Dojedala som na večeru studené,ale teplé boli lepšie. Ďakujem za komentár,ktorým vždy každého potešíš :-).
2x haji a kvakac
frezia68
@Mijata : Ako Ťa poznám,Ty rada skúšaš nové a aj také recepty,ktoré nie sú vždy lahodné oku ( švencelina) a si taký prieskumník. Mám v talóne jeden recept a onedlho ho pridám.Som zvedavá na Tvoj názor,lebo u nás "džaba", pre oči nič moc.Ale mne chutilo :-) .Pozdravujem.
1x kvakac
mijaita
@frezia68 (6.9.2019 10:09)
:-) Frezia, bezna jidla umim, proto si ctu na Varese a i jinych webech a zajima me, co kdo a kde vari a rada vyzkousim prave ta jina, co neznam. Co neumim, rada se naucim. Nikdy preci neni pozde, kdyz je chut. Proto i recepty ktere pridavam se snazim, aby byly neotrele, jine. Na džabu se tesim!!! Diky! :-)
kvakac
Rozmýšľam nad tým, že to vyzerá fakt dobré. Skúsim to tiež. Len mám dilemu ide ta saláma dobré strúhať? Ešte som to neskúšal ja to meliem keď podobné niečo robím. Treba vyskúšať a bude po dileme no nie?
farbuska
@kvakac (6.9.2019 20:59)

Odpovedám zo svojej skúsenosti: salámy väčšinou idú celkom dobre strúhať (robím napr. do nátierok), dokonca aj tie mäkké. Môžeš prípadne predtým dať na chvíľu do mrazničky a stuhnutá sa bude ľahšie strúhať.
frezia68
@Kvakac : Všetko som strúhala na väčších slzičkách a suchšia saláma veľmi ľahko :-)
yanchee
načo tam dávať salámu? Je to hnus.. lepšie je kvalitné zomleté hovädzie alebo bravčové. Inak je to taká varianta na gemerskú sekanicu, ingrediencie sú podobné, len príprava je iná.
frezia68
@Yanchee : Máš pravdu,hoci ja som dala Nitran a na 100 g výrobku sa používa 132 g mäsa hov. a bravčové.Ale éčkam sa nevyhneme,tak si urob zdravšiu variantu :-). Gemerská sekanica ma zaujíma,pridáš recept? Vopred ďakujem .
baya94
dnes som skúšala, tak tá saláma bol čistý horor :( mala som Nitran a vôbec to nešlo, nakoniec mi ju drahý radšej nakrájal - nie je to dobrá varianta, aspoň mne to tak nechutilo, možno som mala len šťastie na zlú salámu, nabudúce skúsim už kúpenú narezanú dať na slížiky a keď ani to nebude dobré, tak budem bez nej robiť. Alemimo toho recept fajn :) ešteže je tam tá fotka, lebo by som nauzaj nevedela, koľko čoho. Plus, ja som pridala aj predvarenú mr. zeleninu (kukurica, hrášok, mrkva). Ukladám :) Ďakujem
frezia68
@baya94 (10.11.2019 19:33)
Až teraz som objavila tento komentár a mrzí ma,že si mala problém.Ja som salámu bez problému strúhala,ale recept je ozaj variabilný a pridávaš,alebo odoberáš podľa svojej chuti.