Zeleninová terina, bryndzové guľky a rozmarínové sušienky fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Zeleninová terina: | |
300 g |
|
300 g |
|
400 g |
|
3 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bryndzové guľky: | |
6 ks |
|
125 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rozmarínové sušienky: | |
125 g |
|
150 g |
|
125 g |
|
1/2 bal. |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninu na terinu.
-
2
Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu očistíme a nakrájame na krúžky. Zeleninu postupne blanšírujeme v jemne osolenej vode. Ochladíme v studenej vode a necháme vyschnúť.
-
3
Do mixéra dáme karfiol, lyžičku citrónovej šťavy, tretinu lučiny a žĺtok (v tomto recepte sú potrebne veľké vajíčka). Rozmixujeme.
-
4
Postup opakujeme s mrkvou (pridáme aj 1/2 KL kurkumy)
-
5
a brokolicou.
-
6
Pripravíme si suroviny na ochutenie.
-
7
K brokolicovému pyré pridáme pažitku, soľ a čierne korenie.
-
8
Mrkvové pyré dochutíme muškátovým orieškom, soľou a citrónovou šťavou. Karfiolové pyré dochutíme drvenými koriandrovými semienkami, soľou, prípadne bielym korením.
-
9
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Rozdelíme ho na tretiny a primiešame k pyré.
-
10
Formu vystelieme papierom na pečenie a vymastíme maslom. Na dno navrstvíme brokolicovú vrstvu.
-
11
Ďalšia vrstva bude mrkvová.
-
12
Na záver karfiolová. Ďalší kus papiera na pečenie potrieme maslom a terinu prikryjeme. Formu vložíme do hlbšieho pekáča naplneného vriacou vodou tak, aby siahala do 2/3 terinovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme cca 40 minút. Vrchný kus papiera na pečenie zložíme a dopečieme ďalších 15 minút. Necháme vo forme vychladnúť.
-
13
Inšpirované receptom zo stránky http://allrecipes.com/
-
14
Rozmarínové sušienky: Zemiaky uvaríme , pridáme ostatné suroviny a premiešame.
-
15
Vypracujeme cesto. V prípade potreby pridáme múku.
-
16
Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme sušienky. Rozložíme ich na plech, potrieme vajíčkom a pri teplote 190 °C pečieme cca 20 minút.
-
17
Bryndzové guľky: Vajíčka uvaríme na tvrdo. Nakrájame. Veľký zväzok pažitky nasekáme. Pridáme strúhaný syr, bryndzu a majonézu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Premiešame. Odložíme na hodinu do chladničky.
-
18
Po hodine formujeme guľky, ktoré obalíme v sekaných vlašských orechoch.
-
19
Servírujeme spolu s rozmarínovými sušienkami a terinou.
mala by si sa prihlásiť do Bez servítky, aby si im tam vytrela všetkým zrak - je to nádherné sledovať tvoje receptíky