Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom
Autor receptu: lunter
4 porcie |
30 minút príprava |
65 minút na 180 °C |
Postup- Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov.
Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou.
Baklažány prekrojíme na polovice a stred vydlabeme. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme, okorením a pečieme pri 180 stupňoch približne 15 minút.
- Cibuľu a cesnak orestujeme na zvyšnom olivovom oleji, pridáme kari korenie, soľ, čierne mleté korenie, cícer, chilli tofu, tahini a vnútro baklažánu.
Podlejeme trochou vody a za občasného miešania varíme približne 20 minút.
- Do uvarenej zmesi pridáme nadrobno nasekané bylinky, napríklad petržlen a koriander, a štavu z 1/4 citróna.
Predpečené balkažány naplníme tofu plnkou a dáme zapiecť do rúry na 30 minút.
- Hotové plnené baklažány podávame s bielym jogurtom, ktorý sme vymiešali s čerstvými, nadrobno posekanými bylinkami.
|