Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom

Autor receptu: lunter

4
porcie
30 minút
príprava
65 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. Baklažány prekrojíme na polovice a stred vydlabeme. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme, okorením a pečieme pri 180 stupňoch približne 15 minút.
  2. Cibuľu a cesnak orestujeme na zvyšnom olivovom oleji, pridáme kari korenie, soľ, čierne mleté korenie, cícer, chilli tofu, tahini a vnútro baklažánu. Podlejeme trochou vody a za občasného miešania varíme približne 20 minút.
  3. Do uvarenej zmesi pridáme nadrobno nasekané bylinky, napríklad petržlen a koriander, a štavu z 1/4 citróna. Predpečené balkažány naplníme tofu plnkou a dáme zapiecť do rúry na 30 minút.
  4. Hotové plnené baklažány podávame s bielym jogurtom, ktorý sme vymiešali s čerstvými, nadrobno posekanými bylinkami.