Vyprážaná ryba
Vyprážaná ryba

Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom

Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 24. decembra 2020
Vyprážaný sumec v citrónovo-rozmarínovej strúhanke so zemiakovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800-1 000 g (filety)
podľa potreby
2 ks
300 g
z 1 biocitróna
20 g
 na vyprážanie
Zemiakový šalát:
100 g
100 g
80 g sterilizovaný
100 g
50 g
250 g
30 g
50 ml
80 g
3 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Citrónová strúhanka s rozmarínom: Dva dni staré rožky, rozmarín, maslo a nastrúhanú kôru z jedného biocitróna rozmixujeme v mixéri.

  2. 2

    Sumca rozkrájame na rovnaké filety, osolíme okoreníme. Obaľujeme postupne v múke, v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na oleji dozlatista.

  3. 3

    Zemiakový šalát: V šupke uvarené vychladnuté zemiaky nakrájame na kocky, pridáme najemno nasekanú sparenú cibuľu, pridáme hrášok, najemno nasekanú uhorku a uvarenú mrkvu.

  4. 4

    Pripravíme nálev z octu, cukru a trošky vody, ktorý dochutíme soľou a korením. Zalejeme ním šalát a pridáme horčicu, majonézu a worcester a zľahka premiešame. Šalát necháme odležať v chladničke.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre