Vegetariánsky burger s cícerovo-kukuričnou plackou
Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 17. januára 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 17. januára 2020

Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
|
|
100 g |
|
2 ks |
|
|
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cícer aj kukuricu uvaríme domäkka, scedíme a rozmixujeme na hustú hmotu. Pridáme vajíčko, strúhanku, soľ, korenie a pečieme na panvici s olejom v tvare lievancov alebo menších placiek.
- 2
Uvarenú cviklu rozmixujeme najemno a zmiešame s majonézou, ktorú ešte osolíme. Cibuľku očistíme, pokrájame na plátky a vložíme na rozhorúčený olej. Po krátkom orestovaní pridáme cukor, ktorý cibuľu obalí karamelom.
- 3
Na rozkrojenú žemľu položíme listy šalátu, skaramelizovanú cibuľu, cícerovú placku, plátky paradajok a mozzarellu. Polejeme cviklovou majonézou a zakryjeme vrchom žemle.
Tiež vegetariánsky burger:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre