Vegetariánsky burger
Vegetariánsky burger

Vegetariánsky burger s cícerovo-kukuričnou plackou

Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 17. januára 2020
Vegetariánsky burger s cícerovo-kukuričnou plackou
Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
1 ks
100 g
1 ks
100 ml
2 ks
100 g
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Cícer aj kukuricu uvaríme domäkka, scedíme a rozmixujeme na hustú hmotu. Pridáme vajíčko, strúhanku, soľ, korenie a pečieme na panvici s olejom v tvare lievancov alebo menších placiek.

  2. 2

    Uvarenú cviklu rozmixujeme najemno a zmiešame s majonézou, ktorú ešte osolíme. Cibuľku očistíme, pokrájame na plátky a vložíme na rozhorúčený olej. Po krátkom orestovaní pridáme cukor, ktorý cibuľu obalí karamelom.

  3. 3

    Na rozkrojenú žemľu položíme listy šalátu, skaramelizovanú cibuľu, cícerovú placku, plátky paradajok a mozzarellu. Polejeme cviklovou majonézou a zakryjeme vrchom žemle.

Diskusia k receptu