Údené mäso v kapustovom cestíčku so zemiakovým šalátom videorecept
V tomto videu nájdete skutočne jednoduchý recept, ktorý zaujímavo obohatí váš stôl.
porcie
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Sladko-kyslá zálievka na šalát: Ocot s vodou, troškou cukru a soli necháme prejsť varom, odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2
Zemiakový šalát: Vajíčka a umyté zemiaky v šupke samostatne uvaríme v osolenej vode. Necháme vychladnúť a ošúpeme. Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky, pridáme nakrájané vajíčka, na drobno nakrájanú cibuľu a uhorky. Primiešame horčicu, soľ, mleté čierne korenie a počas miešania polejeme sladko-kyslou zálievkou podľa chuti. Na záver šalát dochutíme uhorkovým nálevom a cukrom.
- 3
Cestíčko: Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, vajce, hladkú a hrubú múku podľa potreby, rascu, prelisovaný cesnak a premiešame.
- 4
Údené mäso nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Plátky mäsa obalíme v zemiakovo-kapustovom cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán.
Tiež údené mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Taky se mi ten napad libi!
Dekujuuu! Uz mam v mem nikdy nekoncicim seznamu, koupit kus uzeneho. A ten tvuj salat je take novinka pro me. Snad nekdy uz brzo jdu na to!