Môj domáci kurací kebab/gyros
Foto: ferno
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Kuracie prsia som si nakrájal na tenké plátky. Dal som ich marinovať zamiešané s korením a olejom. Dá sa kúpiť a použiť aj hotová gyros marináda.
- 2
Mäso som potom opiekol na panvici na troche oleja. Keď bolo mäso opečené, pridal som kyslú smotanu, čím som si vlastne spravil prvú omáčku.
- 3
Mäso som preložil na zohriatu tortillu. Na ňu som pridal na pásiky nakrájanú cibuľu, kapustu, ľadový šalát, paradajku a polial dresingom. Tortillu už ostáva len stočiť do kebabu a zjesť.
- 4
Pri dresingu môžete majonézu zameniť za jogurt, či kyslú smotanu, srirachu za paradajkový pretlak, či kečup, alebo dáku inú štipľavú omáčku.
Tiež kurací kebab:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu