Guľôčky z údeného pstruha v sezame s konfitovanými paradajkami
Patrik Majerník
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna, Domaša–Dobrá, 16. augusta 2022
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna, Domaša–Dobrá, 16. augusta 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Údeného pstruha rozdrvíme vidličkou, pridáme kyslú smotanu, kôpor a čierne korenie. Túto zmes poriadne premiešame a vytvarujeme rovnaké guľôčky, ktoré obalíme v dvojfarebnom sezame.
- 2
Cherry paradajky vložíme do olivového oleja s cesnakom a rozmarínom a na minimálnom plameni konfitujeme asi 15 až 20 minút. Vyberieme ich a necháme vysušiť na papierovej servítke.
- 3
Z avokáda vyberieme dužinu, roztlačíme ju a prepasírujeme cez sitko. Pridáme citrónovú šťavu, postrúhaný cesnak podľa chuti, soľ, korenie, zmiešame na pastu.
- 4
Na taniere dáme avokádovú zmes, na to lososové guľôčky a paradajky, ozdobíme bylinkami.
Tiež Údený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu