Vanilková terinka s mirabelkami
Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 2. augusta 2016
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 2. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Smotanu spolu s mliekom, vanilkou a kryštálovým cukrom necháme ohriať na 60 °C. Medzitým v studenej vode necháme napučať želatínu. Po 10 minútach vyžmýkame a rozmiešame v zmesi.
- 2
Do silikónových foriem vložíme nasekané mirabelky a zalejeme vanilkovou zmesou. Necháme v chlade stuhnúť.
- 3
Z bielkov, práškového cukru a strúhaného kokosu vymiešame sneh. Cukrárskym vreckom robíme pusinky. Vkladáme do rúry zohriatej na 100 °C na 2 hodiny. Terinku vyklopíme zo silikónovej formy a podávame s pusinkami a čerstvými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu