Mäsová terinka
Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
55 minút príprava |
120-150 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme
cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme
pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme,
vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa zomelieme,
k zomletému mäsu pridáme 1/3 rezančekov mäsa,
ktorá bude tvoriť mozaiku terinky, a pridáme pistácie.
- Terinkovú formu vyložíme plátkami slaniny, pridáme
mäsovú zmes, formu uzavrieme, zabalíme do alobalu
a varíme v rúre vo vodnom kúpeli pri 150 °C dve hodiny.
Terinku podávame studenú.
- Na masle krátko opražíme višne, pridáme cukor, skaramelizujeme,
podlejeme vínom, jemne osolíme, okoreníme,
pridáme klinček, malý kúsok celej škorice, podlejeme
šťavou z višní a povaríme 20 minút. Potom vyberieme
klinčeky a škoricu, celé rozmixujeme a pomaly
zredukujeme, dochutíme soľou, korením, prípadne aj
medom.
|