Mäsová terinka

Terinka zo zajaca s višňovým dipom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
55 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme, vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa zomelieme, k zomletému mäsu pridáme 1/3 rezančekov mäsa, ktorá bude tvoriť mozaiku terinky, a pridáme pistácie.
  2. Terinkovú formu vyložíme plátkami slaniny, pridáme mäsovú zmes, formu uzavrieme, zabalíme do alobalu a varíme v rúre vo vodnom kúpeli pri 150 °C dve hodiny. Terinku podávame studenú.
  3. Na masle krátko opražíme višne, pridáme cukor, skaramelizujeme, podlejeme vínom, jemne osolíme, okoreníme, pridáme klinček, malý kúsok celej škorice, podlejeme šťavou z višní a povaríme 20 minút. Potom vyberieme klinčeky a škoricu, celé rozmixujeme a pomaly zredukujeme, dochutíme soľou, korením, prípadne aj medom.