Plnené teľacie mäso
Plnené teľacie mäso

Teľacie mäso s medvedím cesnakom a brusnicami videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 8. septembra 2021

Jemné teľacie mäso voňajúce po medveďom cesnaku pripravené podľa tohto receptu vás jednoducho očarí.

Suroviny

1,5 kg (orech)
600 g
300 ml
5 ks
300 g
250 g
6 ks
1 ks
1 ks
2 ks
500 g
3 ks stredná
1 ks




Postup

  1. 1

    Pečivo nakrájame, zalejeme mliekom a premiešame. Necháme odstáť, aby pečivo nasiaklo mliekom. Osolíme, okoreníme, pridáme vaječné žĺtky, nakrájaný medvedí cesnak (môžeme použiť aj pastu z medvedieho cesnaku či domáce pesto) miešame, kým nedostaneme celistvú hmotu. Na záver do plnky vmiešame brusnice a sneh vyšľahaný z vaječných bielkov.

  2. 2

    Mäso umyjeme, osušíme a ostrým nožom do neho urobíme kapsu. Naplníme pripravenou plnkou a zašijeme. Zo soli, korenia, mletej papriky, rasce, majoránu a rozmarínu pripravíme zmes, ktorou potrieme mäso z vonkajšej strany. Mäso položíme na pekáč, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, stonkový zeler, cibuľu a paradajku. Podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 185 °C na 60-90 minút. Ku koncu pečenia alobal odstránime. Zvyšnú plnku môžeme preložiť na osobitný plech a upiecť dozlatista.

  3. 3

    Mrkvu, červenú cibuľu, fazuľové struky očistíme a pokrájame. Mrkvu a struky krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode, scedíme. Cibuľu a oblanšírovanú mrkvu s fazuľovými strukmi orestujeme na panvici.

  4. 4

    Hotové upečené mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Podávame so zeleninou a prelejeme šťavou z výpeku.

Diskusia k receptu

sorbon
Vas dvoch z videa akoby jedna mater mala.Jedine,ze je to otec so synom
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia