Teľacie mäso

Teľacie karé s paštrnákovým pyré s wasabi

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Teľacie karé okoreníme, natrieme olejom a necháme zohriať na izbovú teplotu. Na panvici rozpustíme maslo s cesnakom, tymianom a trochou oleja. Mäso opečieme z každej strany, podlejeme vínom a osolíme. Mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odstáť.
  2. Do výpeku dáme kapary, pridáme demi glace, povaríme a zjemníme trochou smotany a masla.
  3. Paštrnák očistíme a upečieme. Upečený paštrnák nakrájame a povaríme v smotane so soľou. Paštrnák preložíme do mixéra, pridáme wasabi a zjemníme maslom. Petržlen nastrúhame na jemné plátky, ktoré vypražíme v oleji.