Teľacie mäso
Teľacie karé s paštrnákovým pyré s wasabi
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
Postup- Teľacie karé okoreníme, natrieme olejom a necháme
zohriať na izbovú teplotu. Na panvici rozpustíme
maslo s cesnakom, tymianom a trochou oleja. Mäso
opečieme z každej strany, podlejeme vínom a osolíme. Mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odstáť.
- Do výpeku dáme kapary, pridáme demi glace,
povaríme a zjemníme trochou smotany a masla.
- Paštrnák očistíme a upečieme. Upečený paštrnák nakrájame a povaríme v smotane so soľou. Paštrnák preložíme do mixéra, pridáme wasabi a zjemníme maslom. Petržlen nastrúhame na jemné
plátky, ktoré vypražíme v oleji.
|