Studené pokrmy (recepty chronologicky)

prazdny

Šalát z mladého karfiolu

Šaláty

Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

prazdny

Rajčiakový šalát s reďkovkami

Šaláty

Rajčiaky sparíme vriacou vodou, ošúpeme, pokrájame na malé kocky a premiešame s cibuľou posekanou nadrobno....

prazdny

Šalát z mladých kalerábov

Šaláty

Mladé kaleráby očistíme a nahrubo postrúhame.

prazdny

Šalát z reďkoviek a kalerábu

Šaláty

Očistené reďkovky aj so šupkou nastrúhame na tenké plátky, pridáme olúpané, jemne nastrúhané kaleráby a...

prazdny

Šalát so surovej zeleniny a hrášku

Šaláty

Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.

prazdny

Žihľavovo–púpavový šalát

Šaláty

Žihľavu dobre premyjeme v studenej vode, aby nepŕhlila, pokrájame a zmiešame s nadrobno potrhanými alebo...

prazdny

Kalerábový šalát so smotanou

Šaláty

Smotanu osolíme, podľa chuti osladíme a dobre rozmiešame.

prazdny

Jarný šalát z čínskej kapusty

Šaláty

Kapustu rozštvrtíme a pokrájame na tenké rezance.

prazdny

Hlávkový šalát s reďkovkami a uhorkou

Šaláty

Šalát dôkladne umyjeme, pokrájame na jemné rezance, reďkovku a šalátovú uhorku na tenké plátky, ...

prazdny

Cibuľový šalát

Šaláty

Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...

prazdny

Studená uhorková polievka

Polievky

Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...

prazdny

Bruscetta s paradajkami

Predjedlá

Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa...

prazdny

Monza

Nápoje

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

prazdny

Mojito

Nápoje

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

prazdny

Chilli passion (Čili vášeň)

Nápoje

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

prazdny

Sweet Road (Sladká cesta)

Nápoje

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

prazdny

Jahodové daiquiri

Nápoje

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...

prazdny

Tiramisu mascarpone

Dezerty

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

prazdny

Rukolový šalát

Bezmäsité jedlá

Rukolu umyjeme a rozložíme na väčší tanier. Obložíme ju nakrájanými rajčinami a mozzarellou.

prazdny

Piyaz – fazuľový šalát

Bezmäsité jedlá

Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...

prazdny

Gazpacho

Bezmäsité jedlá

Všetky suroviny rozmixujeme, pridáme olej, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a octom.

prazdny

Bulharská polievka

Bezmäsité jedlá

Kyslé a sladké mlieko spolu dobre rozšľaháme, pridáme soľ, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a olej.

prazdny

Grécka nátierka s olivami

Bezmäsité jedlá

Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ...

prazdny

Grécky šalát

Bezmäsité jedlá

Paradajky, uhorku, cibuľu a papriku nakrájame na plátky.

prazdny

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Grilované a marinované papriky

Bezmäsité jedlá

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Veľké bowle

Bezmäsité jedlá

Pripravuje Jozef Fuska, barmanažér Trafo Music Bar

prazdny

Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré

Dezerty

Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď...

prazdny

Letný šalát so suchým sektom

Bezmäsité jedlá

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

Večera

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Tlačenka z bedlí

Hlavné jedlá

Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

prazdny

Šproty so zemiakmi

Hlavné jedlá

Ako prvú vrstvu uložíme na dno nádoby zemiak narezaný na tenké plátky, potom pridáme cibuľu nakrájanú...

prazdny

Ostrý kalmár

Hlavné jedlá

Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...

prazdny

Rybia pena so zelerom

Hlavné jedlá

Na dno nádoby položíme 3-4 vetvičky zeleru.

prazdny

Bertin kapor v kapuste

Hlavné jedlá

Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.