Studené pokrmy (recepty chronologicky)

prazdny

Jarný vretenový šalát

Šaláty

V slanej vode uvarené cestoviny necháme odkvapkať, vložíme ich do misy.

prazdny

Špargľový šalát

Šaláty

Olúpanú špargľu uvaríme v osolenej vode a po odkvapkaní nakrájame na malé kúsky.

prazdny

Púpavový šalát

Šaláty

Najskôr nadrobno pokrájame lístky púpavy. Žihľavu dôkladne premyjeme v studenej vode a zamiešame spolu s púpavou....

prazdny

Šalát zo špenátu

Šaláty

Umytý špenát dáme variť do osolenej vody, ale nie celkom domäkka. Potom ho precedíme a...

prazdny

Hlávkový šalát po sicílsky

Šaláty

Šalát umyjeme a osušíme.

prazdny

Šalát z mladého karfiolu

Šaláty

Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

prazdny

Rajčiakový šalát s reďkovkami

Šaláty

Rajčiaky sparíme vriacou vodou, ošúpeme, pokrájame na malé kocky a premiešame s cibuľou posekanou nadrobno....

prazdny

Šalát z mladých kalerábov

Šaláty

Mladé kaleráby očistíme a nahrubo postrúhame.

prazdny

Šalát z reďkoviek a kalerábu

Šaláty

Očistené reďkovky aj so šupkou nastrúhame na tenké plátky, pridáme olúpané, jemne nastrúhané kaleráby a...

prazdny

Šalát so surovej zeleniny a hrášku

Šaláty

Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.

prazdny

Žihľavovo–púpavový šalát

Šaláty

Žihľavu dobre premyjeme v studenej vode, aby nepŕhlila, pokrájame a zmiešame s nadrobno potrhanými alebo...

prazdny

Kalerábový šalát so smotanou

Šaláty

Smotanu osolíme, podľa chuti osladíme a dobre rozmiešame.

prazdny

Jarný šalát z čínskej kapusty

Šaláty

Kapustu rozštvrtíme a pokrájame na tenké rezance.

prazdny

Hlávkový šalát s reďkovkami a uhorkou

Šaláty

Šalát dôkladne umyjeme, pokrájame na jemné rezance, reďkovku a šalátovú uhorku na tenké plátky, ...

prazdny

Cibuľový šalát

Šaláty

Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...

prazdny

Studená uhorková polievka

Polievky

Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, ...

prazdny

Bruscetta s paradajkami

Predjedlá

Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa...

prazdny

Monza

Nápoje

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

prazdny

Mojito

Nápoje

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

prazdny

Chilli passion (Čili vášeň)

Nápoje

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

prazdny

Sweet Road (Sladká cesta)

Nápoje

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...

prazdny

Jahodové daiquiri

Nápoje

Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v...

prazdny

Tiramisu mascarpone

Dezerty

Uvaríme silnejšiu kávu a necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí pridáme amaretto (taliansky mandľový likér).

prazdny

Rukolový šalát

Bezmäsité jedlá

Rukolu umyjeme a rozložíme na väčší tanier. Obložíme ju nakrájanými rajčinami a mozzarellou.

prazdny

Piyaz – fazuľový šalát

Bezmäsité jedlá

Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...

prazdny

Gazpacho

Bezmäsité jedlá

Všetky suroviny rozmixujeme, pridáme olej, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou červenou paprikou a octom.

prazdny

Bulharská polievka

Bezmäsité jedlá

Kyslé a sladké mlieko spolu dobre rozšľaháme, pridáme soľ, roztlačený cesnak, mleté čierne korenie a olej.

prazdny

Grécka nátierka s olivami

Bezmäsité jedlá

Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ...

prazdny

Grécky šalát

Bezmäsité jedlá

Paradajky, uhorku, cibuľu a papriku nakrájame na plátky.

prazdny

Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

Dezerty

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Grilované a marinované papriky

Bezmäsité jedlá

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Veľké bowle

Bezmäsité jedlá

Pripravuje Jozef Fuska, barmanažér Trafo Music Bar

prazdny

Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré

Dezerty

Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď...

prazdny

Letný šalát so suchým sektom

Bezmäsité jedlá

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

Večera

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro