Slaná torta
Slaná torta

Silvestrovská sendvičová torta fotorecept

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 19:38

Vo Švédsku nie je oslava bez Smörgåstårty, ako u nás bez pagáčov :-) Je veľmi obľúbená, dá sa spraviť s rôznymi plnkami, ktorých Zobraziť celý popisVo Švédsku nie je oslava bez Smörgåstårty, ako u nás bez pagáčov :-) Je veľmi obľúbená, dá sa spraviť s rôznymi plnkami, ktorých základ je rovnaký a podľa chuti si do nej dajte, čo chcete (údený losos, krevety, šunka,...)

8
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

8 ks
12 dl
4 dl (alebo kyslá smotana)
 (údený losos, krevety)
32 krajcov
Na zdobenie:



Postup

  1. 1

    Vajíčka uvarte natvrdo. Ošúpte ich a nasekajte nadrobno.

  2. 2

    Zmiešajte majonézu a kyslú smotanu. (Créme Fraiche u nás takmer nedostať, ale kyslá smotana je rovnako dobrá). Ochuťte soľou, korením a nasekaným kôprom (môžete vynechať). Asi 5 dl tejto zmesi si dajte bokom.

  3. 3

    Do zvyšku vmiešajte nasekané uvarené vajíčka, nadrobno nasekanú cibuľku (môžete vynechať) a čo ste si zvolili: nasekanú šunku, na malé kúsky nakrájaný losos alebo krevety. Môžete si to nakombinovať a každú z troch vrstiev mať inú.

  4. 4

    Na podnos vedľa seba položte 8 štvorcov toastového chleba, zbaveného kôrky. Natrite tretinu plnky. Zopakujte s dvoma ďalšími vrstvami a na vrch dajte štvrtú vrstvu toastového chleba.

    Silvestrovská sendvičová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Celú tortu potrite odloženými 5 dl zmesi majonézy a smotany. Nechajte stáť v chladničke aspoň 2 hodiny.

    Silvestrovská sendvičová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tortu ozdobte podľa vlastnej fantázie, čím len chcete.

Diskusia k receptu