Silvestrovská sendvičová torta fotorecept
Vo Švédsku nie je oslava bez Smörgåstårty, ako u nás bez pagáčov :-) Je veľmi obľúbená, dá sa spraviť s rôznymi plnkami, ktorých Zobraziť celý popisVo Švédsku nie je oslava bez Smörgåstårty, ako u nás bez pagáčov :-) Je veľmi obľúbená, dá sa spraviť s rôznymi plnkami, ktorých základ je rovnaký a podľa chuti si do nej dajte, čo chcete (údený losos, krevety, šunka,...)
porcií
príprava
Postup
-
1
Vajíčka uvarte natvrdo. Ošúpte ich a nasekajte nadrobno.
- 2
Zmiešajte majonézu a kyslú smotanu. (Créme Fraiche u nás takmer nedostať, ale kyslá smotana je rovnako dobrá). Ochuťte soľou, korením a nasekaným kôprom (môžete vynechať). Asi 5 dl tejto zmesi si dajte bokom.
- 3
Do zvyšku vmiešajte nasekané uvarené vajíčka, nadrobno nasekanú cibuľku (môžete vynechať) a čo ste si zvolili: nasekanú šunku, na malé kúsky nakrájaný losos alebo krevety. Môžete si to nakombinovať a každú z troch vrstiev mať inú.
- 4
Na podnos vedľa seba položte 8 štvorcov toastového chleba, zbaveného kôrky. Natrite tretinu plnky. Zopakujte s dvoma ďalšími vrstvami a na vrch dajte štvrtú vrstvu toastového chleba.
- 5
Celú tortu potrite odloženými 5 dl zmesi majonézy a smotany. Nechajte stáť v chladničke aspoň 2 hodiny.
- 6
Tortu ozdobte podľa vlastnej fantázie, čím len chcete.
Tiež slaná torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu