/ 1234. stránka

  • Recept bez obrázku

    Plnená hus

    Hus očistíme, umyjeme a osušíme. Odrežeme konce krídiel, krk a osolíme ju zvnútra aj zvonka.

  • Recept bez obrázku

    Pečená kŕmená hus alebo kačica

    Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme aspoň na noc do chladničky.

  • Recept bez obrázku

    Gazdovský pekáč

    Na pekáč dáme krkovičku, na ňu plátky slaniny a plátky papriky. Podlejeme vodou a do nej rozdrvíme bujón. Prikryjeme alobalom a necháme na rošte asi hodinu, pričom ju pravidelne kontrolujeme a podlievame, aby neprihorela.

  • Recept bez obrázku

    Panenková roláda

    Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Údený pokrm starej mamy

    Údené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy.

  • Recept bez obrázku

    Slimáky s cesnakovým maslom

    V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme slimáky z konzervy a necháme 7 minút slabo vrieť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť v tekutine. Slimáky necháme odkvapkať...

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)

    Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 10 minút. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme soľ, olivový olej a kvások a miešame, kým...

  • Recept bez obrázku

    Nákyp Nanette

    Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka. Varíme asi 10 minút a potom pridáme soľ, sirup a ocot. Mlieko, maslo a cukor dáme variť.

  • Recept bez obrázku

    Šampiňónové paštétky v cestíčku

    Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po častiach do nej vmiešame studené mlieko. Potom pridáme aj cibuľu, ktorú sme pokrájali, soľ, korenie a varíme približne...

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky koláč

    Všetky suroviny určené na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.

  • Recept bez obrázku

    Bretónsky koláč

    Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru.

  • Recept bez obrázku

    Koláč s grapefruitovým krémom

    Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska čokoládová torta

    Žĺtky vyšľaháme s trochou cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a čokoládovým pudingom a cesto upečieme pri teplote...

  • Recept bez obrázku

    Zapekaný baklažán

    Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby sme baklažán neprerezali.

  • Recept bez obrázku

    Jarabice po burgundsky

    Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Plnený králik

    Šampiňóny s petržlenovou vňaťou podusíme na masle.

  • Recept bez obrázku

    Kurča s baskickou omáčkou

    Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme.

  • Recept bez obrázku

    Plnené bravčové kotlety s jablkami

    Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, soľ, mleté čierne korenie).

  • Recept bez obrázku

    Rybí šalát

    Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Rožky nakrájame na kocky a opražíme na troche olivového oleja, pridáme k nim aj nadrobno pokrájaný cesnak. Rybie prsty upečieme alebo vypražíme.

  • Recept bez obrázku

    Rybí koláč s paradajkami

    Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť, pridáme soľ a rozmrazené filety, 3 minúty povaríme a scedíme. Rybie mäso necháme vychladnúť a spolu so sardelami pokrájame...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist