Rybie filé po labužnícky

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

600 g
100 g
80 g
200 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Filé nakrájame na plátky a namočíme do osoleného mlieka. Anglickú slaninu pokrájame na tenšie plátky. Do misy z ohňovzdorného skla striedavo kladieme plátky slaniny a filé.

  2. 2

    Nastrúhaný syr zmiešame s vajcami, pridáme soľ, korenie a vyšľaháme. Zmesou prikryjeme filé a dáme upiecť. Podávame so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

Vymazať
redakcia
Hm. Tento recept je jeden z najstarších na Vareche, bol pridaný redakciou ešte pred oficiálnym spustením Varechy v októbri 2009. Pochádza z niektorej staršej receptovej prílohy denníka Pravda, ktorá mohla vyjsť aj pred rokom (úvodných 1500 receptov sme na Varechu prevzalii zo starších tlačených príloh).

Receptar.zena.atlas.sk je nový web, tento mesiac ho spúšťali. Ale recept môže byť aj starší... Tak neviem, kto od koho kopíruje...
Vymazať
sbohemrozume
nevím, je na Vás aby jste si svoje obhájili. Ta fotka?
Varecha je skvělý portál, není škoda jej zaplevelit 1500 recepty, které nikdo neodzkoušel, nikdo nečetl? Vždyť internauti sem dávají velice dobré recepisy, odzkoušené. Škoda že nejsou smajlíci - úsměv by se hodil.
Vymazať
redakcia
Fotka na Receptar.zena.atlas.sk je ilustračná, z fotobanky - stačí sa na ňu lepšie pozrieť. Veľa receptových portálov to robí tak, že dajú do vyhľadávania vo fotobanke "rybie filé" a ak sa niečo aspoň zdiaľky podobá danému receptu, tak fotku použijú. My to nerobíme, fotku dávame len vtedy, ak je na nej naozaj jedlo uvarené podľa daného receptu. Preto nie sú fotky pri všetkých receptoch pridaných redakciou.

Redakcia Varechy pod nickom @redakcia pridáva dva druhy receptov:

1. Recepty bez fotiek, prevzaté z tlačených príloh Pravdy. Prílohy sú vždy tematické a väčšinu receptov do nich pripravuje externý spolupracovník, ktorý recepty dlhé roky zbiera, triedi a upravuje. Preto je schopný na objednávku dodať napríklad 50 receptov s cenou do 3 eur alebo 50 receptov z diviny. Netvrdím, že všetky z nich osobne odskúšal, ale za "plevel" by som to rozhodne neoznačil, je to skúsený človek, ktorý vie, čo robí. Recepty samozrejme ešte prechádzajú redakčnou úpravou a jazykovou kontrolou, a ďalšiu redakčnú úpravu robí @sandratamer keď recept dáva na web. Takže vôbec nie je pravda, že ich nikto nečíta.

2. Recepty s fotkami, resp videami. Tie sú všetky odskúšané a vznikajú väčšinou tak, že redaktori idú za niektorým šéfkuchárom, ktorý recepty na zvolenú tému pripraví. Redaktori sa so šéfkuchárom porozprávajú, zapíšu si potrebné veci, nafotia, prípadne natočia video.

Na receptovom portáli ako Varecha má význam snažiť sa o veľkú databázu receptov. Ľudia majú rozne chute a často jedlá striedajú, radi sa inšpirujú nečím novým. Dôležité je, aby niekto recepty kontroloval (u nás ich kontrolujú traja ľudia), aby boli dobre kategorizované a vyhladateľné. S pokojným svedomím si dovolím tvrdiť, že Varecha je v tomto zo všetkých SK receptových portálov ďaleko najpoctivejšia. Samozrejme, neporovnávame sa s foodblogmi, na ktoré pribudne jeden recept za mesiac.

Ešte nám chýba možnosť, aby používatelia mohli pridávať vlastné fotky k cudzím receptom, ktoré podľa návodu odskúšali. Pracujeme na tom. Slovne okomentovať odskúšaný recept môžete už teraz, a mnohí používatelia to aj robia. Veľakrát sme podľa komentárov recept pridaný redakciou dodatočne upravili.

@jarco
Vymazať
menet
Recept som vyskúšala, ale z malými zmenami. Celé kusy fiilé som dala do vymastenej a strúhankou posypanej zapekacej misky. Filé som osolila, okorenila, pridala sušený cesnaka a mletú papriku, potom som dala na kúsky pokrájanú slaninu a zaliala vajíčkami so syrom a pridala som aj sušené bylinky. Prikryté som piekla 40minút a potom ešte 15 minút odokryté na 200stupňoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia