Postup
-
1
Filé nakrájame na plátky a namočíme do osoleného mlieka. Anglickú slaninu pokrájame na tenšie plátky. Do misy z ohňovzdorného skla striedavo kladieme plátky slaniny a filé.
- 2
Nastrúhaný syr zmiešame s vajcami, pridáme soľ, korenie a vyšľaháme. Zmesou prikryjeme filé a dáme upiecť. Podávame so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nabývám pocit, že si někdo nezaslouží svou mzdu
Receptar.zena.atlas.sk je nový web, tento mesiac ho spúšťali. Ale recept môže byť aj starší... Tak neviem, kto od koho kopíruje...
Varecha je skvělý portál, není škoda jej zaplevelit 1500 recepty, které nikdo neodzkoušel, nikdo nečetl? Vždyť internauti sem dávají velice dobré recepisy, odzkoušené. Škoda že nejsou smajlíci - úsměv by se hodil.
Redakcia Varechy pod nickom @redakcia pridáva dva druhy receptov:
1. Recepty bez fotiek, prevzaté z tlačených príloh Pravdy. Prílohy sú vždy tematické a väčšinu receptov do nich pripravuje externý spolupracovník, ktorý recepty dlhé roky zbiera, triedi a upravuje. Preto je schopný na objednávku dodať napríklad 50 receptov s cenou do 3 eur alebo 50 receptov z diviny. Netvrdím, že všetky z nich osobne odskúšal, ale za "plevel" by som to rozhodne neoznačil, je to skúsený človek, ktorý vie, čo robí. Recepty samozrejme ešte prechádzajú redakčnou úpravou a jazykovou kontrolou, a ďalšiu redakčnú úpravu robí @sandratamer keď recept dáva na web. Takže vôbec nie je pravda, že ich nikto nečíta.
2. Recepty s fotkami, resp videami. Tie sú všetky odskúšané a vznikajú väčšinou tak, že redaktori idú za niektorým šéfkuchárom, ktorý recepty na zvolenú tému pripraví. Redaktori sa so šéfkuchárom porozprávajú, zapíšu si potrebné veci, nafotia, prípadne natočia video.
Na receptovom portáli ako Varecha má význam snažiť sa o veľkú databázu receptov. Ľudia majú rozne chute a často jedlá striedajú, radi sa inšpirujú nečím novým. Dôležité je, aby niekto recepty kontroloval (u nás ich kontrolujú traja ľudia), aby boli dobre kategorizované a vyhladateľné. S pokojným svedomím si dovolím tvrdiť, že Varecha je v tomto zo všetkých SK receptových portálov ďaleko najpoctivejšia. Samozrejme, neporovnávame sa s foodblogmi, na ktoré pribudne jeden recept za mesiac.
Ešte nám chýba možnosť, aby používatelia mohli pridávať vlastné fotky k cudzím receptom, ktoré podľa návodu odskúšali. Pracujeme na tom. Slovne okomentovať odskúšaný recept môžete už teraz, a mnohí používatelia to aj robia. Veľakrát sme podľa komentárov recept pridaný redakciou dodatočne upravili.
@jarco