Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 30. apríla 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks menšia |
|
1 zväzok |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Knedličky: | |
100 g (fileta) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, krátko orestujeme. Pridáme soľ a korenie. Zalejeme vodou alebo pre intenzívnejšiu chuť vývarom. Polievku varíme 15 – 20 minút na miernom ohni.
- 2
Keď je polievka už takmer dovarená, pridáme kyslú smotanu a smotanu na varenie. Polievku rozmixujeme. Ešte krátko povaríme a nakoniec pridáme nasekaný kôpor a štipku muškátového orieška. Polievku zjemníme maslom.
- 3
Knedličky: Tresku zomelieme alebo nakrájame na čo najmenšie kúsky. V miske rozmiešame vajce a rozpustené maslo, pridáme rybie mäso. Ochutíme soľou a korením a nadrobno nasekanou vňaťou. Postupne pridávame strúhanku a vytvoríme jemné cesto. Vytvarujeme menšie knedličky, ktoré varíme v osolenej vode asi 10 minút.
Tiež Špargľová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre