Špargľová polievka
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
Autor receptu: redakcia
Postup- V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme
nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme
očistenú a nakrájanú špargľu, krátko orestujeme.
Pridáme soľ a korenie. Zalejeme vodou alebo pre
intenzívnejšiu chuť vývarom. Polievku varíme
15 – 20 minút na miernom ohni.
- Keď je polievka už takmer dovarená, pridáme
kyslú smotanu a smotanu na varenie. Polievku rozmixujeme. Ešte krátko povaríme a nakoniec pridáme nasekaný kôpor a štipku muškátového orieška.
Polievku zjemníme maslom.
- Knedličky: Tresku zomelieme alebo nakrájame na
čo najmenšie kúsky. V miske rozmiešame vajce a rozpustené maslo, pridáme rybie mäso. Ochutíme soľou a korením
a nadrobno nasekanou vňaťou. Postupne pridávame strúhanku a vytvoríme jemné cesto. Vytvarujeme menšie knedličky, ktoré varíme v osolenej vode asi 10 minút.
|