Špenátová ryža
Špenátová ryža

Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 28. mája 2022. Komerčný recept.
Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Spanakoriso - tradičný grécky recept, dochutený kôprom a citrónovou kôrou. Recept je doplnený sladkými pečenými paradajkami a ľahkým feta syrom. Tento recept je ideálny na nadchádzajúce teplé dni. Príprava trvá len 30 - 40 minút.
Zdroj: Mamachef

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1 ks
hrsť (čerstvý)
2 strúčiky
1 PL
200 g
200 g
700 ml
1 ks (šťava a kôra)
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu niekoľkokrát prepláchnite.

  2. 2

    Paradajky umyte, vložte do zapekacej misy s olivovým olejom a pečte pri 180 °C, kým nezmäknú a jemne nezhnednú.

  3. 3

    Cibuľu nakrájajte najemno. Kôpor nasekajte nadrobno, na cesnak si pripravte lis. Špenát dôkladne umyte. Vývar ohrejte.

  4. 4

    Na 2 lyžiciach rozohriateho olivového oleja orestujte cibuľu. Opekajte, až kým cibuľa nezozlatne.

  5. 5

    Pridajte najemno nasekaný kôpor a spolu s cibuľkou párkrát premiešajte. Pridajte prelisovaný cesnak a krátko restujte, kým sa nerozvonia.

  6. 6

    Následne pridajte paradajkový pretlak a premytú ryžu. Opekajte približne 30 sekúnd za stáleho miešania.

  7. 7

    Pridajte špenát a zalejte 500 ml vývaru. Dochuťte soľou a varte 15 minút. Počas varenia pridávajte zostávajúci vývar.

  8. 8

    Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a podávajte s pečenými paradajkami, fetou a pokvapkané olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha