Špenátová ryža
Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Spanakoriso - tradičný grécky recept, dochutený kôprom a citrónovou
kôrou.* Recept je doplnený sladkými pečenými
paradajkami a ľahkým feta syrom. Tento recept je ideálny na nadchádzajúce teplé dni. Príprava trvá len 30 - 40 minút.
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Ryžu niekoľkokrát prepláchnite.
- Paradajky umyte, vložte do zapekacej misy s olivovým olejom a pečte pri 180 °C, kým nezmäknú a jemne nezhnednú.
- Cibuľu nakrájajte najemno. Kôpor nasekajte nadrobno, na cesnak si pripravte lis. Špenát dôkladne umyte. Vývar ohrejte.
- Na 2 lyžiciach rozohriateho olivového oleja orestujte cibuľu. Opekajte, až kým cibuľa nezozlatne.
- Pridajte najemno nasekaný kôpor a spolu s cibuľkou párkrát premiešajte. Pridajte prelisovaný cesnak a krátko restujte, kým sa nerozvonia.
- Následne pridajte paradajkový pretlak a premytú ryžu. Opekajte približne 30 sekúnd za stáleho miešania.
- Pridajte špenát a zalejte 500 ml vývaru. Dochuťte soľou a varte 15 minút.
Počas varenia pridávajte zostávajúci vývar.
- Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a podávajte s pečenými paradajkami, fetou a pokvapkané olivovým olejom a citrónovou šťavou.