Špagety s krémovou cesnakovo-šampiňónovou omáčkou videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. decembra 2023

Fantastická omáčka, ktorú varím už veľa rokov. Je veľmi chutná, krémová, cesnakovej chuti v kombinácii s oreganom a citrónom. Môžete ju dať na Zobraziť celý popisFantastická omáčka, ktorú varím už veľa rokov. Je veľmi chutná, krémová, cesnakovej chuti v kombinácii s oreganom a citrónom. Môžete ju dať na špagety, alebo na inú cestovinu. Vždy chutí výborne!
Zdroj: Recept nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

20 minút
tepelná úprava
Špagety s krémovou cesnakovo-šampiňónovou omáčkou (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 l
3 PL
400 ml konzerva
3 strúčiky
75 ml
2 kopcovité KL
 (alebo iné cestoviny)




Postup

  1. 1

    Na oleji trochu opražíme na jemno postrúhaný cesnak, ale nesmie byť hnedý. Potom pridáme múku a tiež trochu popražíme. Vlastne spravíme zápražku.

  2. 2

    Následne zalejeme celé mliekom, pridáme oregano, pokrájané šampiňóny a soľ. Za stáleho miešania privedieme omáčku do varu. Od bodu varu varíme omáčku 15 minút za častého miešania. Nakoniec omáčku ochutíme trochou citrónovej šťavy.

  3. 3

    Omáčku môžete podávať so špagetami, alebo inou obľúbenou cestovinou. Na tanieri si špagety môžete posypať ešte aj strúhaným syrom. Toto jedlo je jedno z našich obľúbených, ktoré varím už veľa rokov. Je to veľmi jednoduché a rýchle! Prajem dobrú chuť!

    Špagety s krémovou cesnakovo-šampiňónovou omáčkou (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

chemik
Velmi chuťově zajímavý recept bez rozpuštěného sýra. Ale zajímá mne co s žampionovým, mírně slaným a docela chutným nálevem. Já bych s ním nejprve zápražku rozvařil a pak místo mléka doplnil zakysanou smetanou a možná navrch těstovin parmezán...?
cesminaz
@chemik (29.12.2023 12:02)

🙂 ako si to ty opísal, tak už je z toho celkom iný recept/jedlo. Ak chceš tak tú šťavu kludne použi, nahraď ňou časť mlieka. A ak chceš, tak daj na vrch parmezán. Ale čo sa mlieka týka by som nemenila a nedávala ani kyslú smotanu :-) Vyskúšaj raz takto a potom si podla potreby zmeň čo chceš. No musím povedať, že túto omáčku som robila aj pre príbuzných ked k nám prišli a velmi všetkým chutila. Jediné čo by som podotkla je, že cesnak sa môže dať aj trocha viac. Dávam väčšinou 4-5 strúčikov, ale ked sú velmi velké tak stačia aj 3. Príjemný silvestrovský deň prajem 🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia