Oprážané cestoviny
Oprážané cestoviny

Chutné opražené cestoviny so syrom videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 6. marca 2024

Naše obľúbené cestoviny, ktoré varím už veľa rokov. Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý! Môžete použiť hocijaké cestoviny, celkom podľa vašej chuti. Zobraziť celý popisNaše obľúbené cestoviny, ktoré varím už veľa rokov. Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý! Môžete použiť hocijaké cestoviny, celkom podľa vašej chuti. Sú výborné so syrom, ale aj bez neho.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

5
porcií
25 minút
tepelná úprava
Chutné opražené cestoviny so syrom (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

500 g
200 g
1,5 l
1,5-2 KL




Postup

  1. 1

    V hrnci alebo hlbšej panvici rozohrejeme olej, pridáme cestoviny a narýchlo ich kde-tu opražíme. Kľudne nechajte, aby boli kde-tu aj tmavšie, lebo to im dodá výbornú chuť. Len dávajte pozor, aby sa nepripálili.

  2. 2

    Opečené cestoviny zalejeme 1,5 litrom vody a pridáme 1,5-2 KL soli. Voda musí chutiť slano, aby boli cestoviny potom trochu slanej chuti. Cestoviny zakryjeme pokrievkou a necháme pomaly variť kým nevsajú všetku vodu. Počas varenia treba raz premiešať.

  3. 3

    Do hotových cestovín rozmrvíme syr a dobre premiešame, ak treba tak ešte osolíme. Naberieme do tanierov a môžeme podávať ;-) Syr môžete použiť aj fetu, alebo iný kravský syr v slanom náleve, alebo nejaký váš obľúbený syr.

    Chutné opražené cestoviny so syrom (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tieto cestoviny sú jedny z našich najobľúbenejších a robím ich často. Druh cestovín si môžte vybrať sami, ja robím niekedy štvorčeky a niekedy polodlhé širšie rezance. Sú výborné so syrom, ale aj bez syra. Chutia skvelo aj s pridaním kečupu. Prajem dobrú chuť!!!

    Chutné opražené cestoviny so syrom (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

cesminaz
@zahra (7.3.2024 06:27)

Je to velmi jednoduché a chutné jedlo. Môžeš dať syr, ale nemusíš, velmi dobre chutia aj takto samotné :-)
cesminaz
@zolik (7.3.2024 11:44)

Ano presne tak, jedlo za pár centov🙂 Táto príprava nieje môj nápad, naučila som sa to od manželovej rodiny. Chuť takto opražených cestovín pripomína tarhoňu.
1x ojv