Šošovicové fašírky

Šošovicové fašírky

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šošovicu necháme 1 až 2 hodiny napučať vo vode. Potom ju varíme s rascou, cesnakom a pokrájaným zemiakom bez soli domäkka (asi polhodinu). Osolíme až na záver. Uvarenú šošovicu scedíme.
  2. Cibuľu pokrájame nahrubo a pomaly opražíme na 1 PL masti až do hneda. Opečenú cibuľu aj s masťou, nasekanú vňať a olej pridáme k scedenej šošovici a dohladka rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Pridáme 2 vajcia a zahustíme strúhankou.
  3. Pomocou dvoch lyžíc zo zmesi vytvárame guľky, do ktorých vkladáme kúsky syra. Obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke a vyprážame na masti.