Smotanové huby so špenátovými knedličkami fotorecept

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restarantu 70 v Ostrove, 13. septembra 2019 10:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Smotanové huby so špenátovými knedličkami (fotorecept)Foto: Pravda - Ivan Majerský
60 min
príprava

Suroviny

Špenátové knedličky:
4 ks
250 g čerstvý
3 ks
60 ml
30 g
1 ks
2 strúčiky
3 PL
2 PL
väčšia štipka (nastrúhaný)
Smotanové huby:
1 kg čerstvé
200 g
1 PL
300 ml
300 ml
3 ks
200 g
2 PL nasekaná
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, potom odstavíme.

    Smotanové huby so špenátovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy dáme pokrájané rožky, pridáme špenát, vajcia, nastrúhaný muškátový oriešok, múku, mlieko, polovicu nastrúhaného parmezánu, lyžicu masla, osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame a necháme 15 minút odležať.

    Smotanové huby so špenátovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom z cesta vytvoríme gule, ktoré varíme 15 minút vo vriacej vode. Hotové knedličky vyberieme a polejeme maslom.

    Smotanové huby so špenátovými knedličkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanové huby: Kuriatka očistíme, v rozpálenej panvici na oleji krátko orestujeme a vyberieme. Na masle speníme pokrájanú šalotku, pridáme múku a zalejeme vývarom, povaríme a vytvoríme omáčku. Potom pridáme restované kuriatka, polovicu smotany, osolíme, okoreníme a niekoľko minút podusíme. Krátko pred podávaním pridáme do ostatnej smotany žĺtky, rozmiešame, pridáme do omáčky a krátko povaríme. Na záver vmiešame posekanú petržlenovú vňať.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist