Huby na smotane
Smotanové huby so špenátovými knedličkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, potom odstavíme.
- Do misy dáme pokrájané rožky, pridáme špenát, vajcia, nastrúhaný muškátový oriešok, múku, mlieko, polovicu nastrúhaného parmezánu, lyžicu masla, osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame a necháme 15 minút odležať.
- Potom z cesta vytvoríme gule, ktoré varíme 15 minút
vo vriacej vode. Hotové knedličky vyberieme a polejeme maslom.
- Smotanové huby:
Kuriatka očistíme,
v rozpálenej panvici na oleji krátko
orestujeme a vyberieme. Na masle speníme pokrájanú šalotku, pridáme
múku a zalejeme
vývarom, povaríme
a vytvoríme omáčku. Potom pridáme restované kuriatka, polovicu
smotany, osolíme, okoreníme a niekoľko minút
podusíme. Krátko pred
podávaním pridáme do
ostatnej smotany žĺtky,
rozmiešame, pridáme
do omáčky a krátko
povaríme. Na záver vmiešame posekanú petržlenovú vňať.
|