Huby na smotane

Smotanové huby so špenátovými knedličkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu, neskôr pridáme posekaný cesnak a špenát, ktorý necháme zavädnúť, potom odstavíme.
  2. Do misy dáme pokrájané rožky, pridáme špenát, vajcia, nastrúhaný muškátový oriešok, múku, mlieko, polovicu nastrúhaného parmezánu, lyžicu masla, osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame a necháme 15 minút odležať.
  3. Potom z cesta vytvoríme gule, ktoré varíme 15 minút vo vriacej vode. Hotové knedličky vyberieme a polejeme maslom.
  4. Smotanové huby: Kuriatka očistíme, v rozpálenej panvici na oleji krátko orestujeme a vyberieme. Na masle speníme pokrájanú šalotku, pridáme múku a zalejeme vývarom, povaríme a vytvoríme omáčku. Potom pridáme restované kuriatka, polovicu smotany, osolíme, okoreníme a niekoľko minút podusíme. Krátko pred podávaním pridáme do ostatnej smotany žĺtky, rozmiešame, pridáme do omáčky a krátko povaríme. Na záver vmiešame posekanú petržlenovú vňať.