Škótske vajcia
Škótske vajcia (fotorecept)
Autor receptu: vianni
V podstate vajcia namäkko obalené v mäsovej zmesi a usmažené v
trojobale.
4 porcie |
50 minút príprava |
17 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme vajcia namäkko cca 6 minút, potom rýchlo schladiť a ošúpať.
- Mleté mäso mix rozmiešame s ingredienciami. Tie uvarené vajcia vyváľaj v múke, potom z mäsa urob placky, do ktorých tie vajcia zabalíš. Vytvor pekné gule.
- Ďalší krok je ako klasické obaľovanie - múka, vajce, strúhanka. Ja vajce solím a dávam aj trochu piva a cesnakový prášok. Pekné obalené gule, nechávam aspoň 20 min odpočívať.
- Vysmážam to na malej hlbokej panvici alebo v užšom kastróliku, aby nebolo treba minúť toľko oleja.
- A šup šup s guľkami do poriadne rozohriateho oleja, nech sú ponorené aspoň do 2/3. Uber na teplote (150 °C) a smaž to dozlatova. Keď už sú hotové. treba to odolejiť na papieri a v miske s dierkami.
- Ja som k tomu robil ryžu s mrkvou a brokolicou, skoro ako rizoto. Takže nech sa ti to podarí, kľudne lepšie ako mne. Dobrú chuť.