Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback
Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už...
Kura s nivou a smotanou
Ďalší s televíznych receptov. Na TV Prima pred deviatimi rokmi. Už si nepamätám, kto...
Labudove kura pod perinou
Vždy som rozmýšľal, či povestné telo Mariána Labudu formujú viac zdedené gény alebo stravovacie návyky...
Sójový bigos
Toto jedlo mi prvý krát zavoňalo v hypermarkete a dlho som pátrala po recepte, ja som si...
Leží kura na gruliach
Leží kura na gruliach a vy grúlite od rozkoše. Tento spôsob úpravy kurčaťa som pochytil niekde...
Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...
Panenské zemiakové placky
Stoja za to, aby sa o nich dozvedelo a robilo si ich čo najviac varecháčov a...
Kapusta, zemiaky a mäso na lenivo
Recept je báječný chuťovo. A hlavne plech šupnete do trúby a máte pokoj. Môžete ...
Chilli con carne arabico
Kuchári všetkých krajín spojte sa! Presne tak som spojil mexický, stredoamerický a arabský priečinok s receptami...
Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...
Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...
Africká mňamka - banány s kondenzovaným mliekom
BANANAS COM LEITE CONDENSATO - opäť niečo z mozambickej kuchyne. Teraz niečo sladké, dobré,...
Liptovská polievka
Už z názvu je jasné odkiaľ jedlo pochádza. Varím ju preto lebo u nás boduje a...
Kačica plnená kurčaťom a morkou
Tiež som pozeral ako vyoraný hlodavec, keď mi kamarát povedal, že má pre mňa recept,...
Pečená kačica s červenou kapustou
Kačicu dôkladne umyjeme, zbavíme zvyškov peria a dôkladne nasolíme. Necháme v chlade niekoľko hodín ...
Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....
Morčacie prsia aké ste ešte nejedli
Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné...
Deň pred výplatou - kompletné menu
Stravovacie návyky väčšiny slovenských rodín sa menia podľa dátumu ako ďaleko je pred a po výplate...
Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke
Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si...
Petrove fazuľky
V jednoduchosti je krása. Keď sa k nej priradí aj finančná nenáročnosť, hit vašich kuchýň...
Maďarský paprikáš z vajec
Pravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne...
Tatranské morčacie stehná
Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...
Krízový kaviár na každý stôl
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom....
Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby
Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...
Kapustovo–gulášová polievka
Kapustu nasekáme nadrobno a dáme do hrnca. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji doružova, pridáme papriku a...
Rybacia polievka s kyslou kapustou
Rybu očistíme a v troške osolenej vody podusíme. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno...
Rýchla kuracia polievka
Táto polievka je veľmi rýchlo hotová, je taká výdatná že poslúži nielen ako polievka, ale...
Zemiaková kuľaša so slaninkou
Tento chutný zemiakový recept pre vás pripravil Vladimír Pitoňák, šéfkuchár reštaurácie hotela Klar v Liptovskom Mikuláši....
Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...