
Moje zemiakové lokše
Niet nad domáce zemiakové lokše, každý ich u nás doslova miluje. Takto ich pripravujeme už...

Silvestrovská kapustnica
Kapustnica nám veľmi chutí a z domácej kapusty je vynikajúca.

Medovo-čokoládová torta
Medové pláty: V miske som zmiešala múku, práškový cukor, vanilkový cukor, kakao a prášok...

Perníky plnené džemom
Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude...

Vianočné raw brownies
Neodolateľné raw brownies vo vianočnom móde, ktorým dodáva sviatočnú arómu mandarínka, škorica a muškátový oriešok....

Vianočný ryžový puding
Sladký dezert inšpirovaný Áziou - je skvelý počas celého roka, ale v čase Vianoc je kokosovo-škoricová...

Kokosové ježe
Koláčik pre milovníkov čokolády a kokosu, ktorý nechýba na vianočnom stole. Nenáročne pečenie, ktorého...

Medovníčky so sušeným ovocím
Recept na tieto medovníky mám z nejakého staršieho časopisu. Podobné som tu nenašla a keďže sú fakt super a vďaka sušenému ovociu nestvrdnú, podelím sa s ostatnými....

Pečené teľacie mäso
Je to taká sviatočnejšia verzia. Moja španielska rodina robí takýmto spôsobom aj plnenú mäsovú roládu...

Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...

Džgance
Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila....

Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami
Zasýti a zahreje, je chutná a zdravá. U nás začína obdobie polievok a táto patrí...

Domáca horúca čokoláda
Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme kryštálový cukor, kakao, vanilkový cukor a nakoniec kukuričný škrob....

Pečené husacie stehná s lokšami a červenou kapustou
Nedeľný obed dnes s husacinou. Podávala som s čerstvými lokšami a červenou kapustou.

Bezlepkové gnocchi s tekvicovou omáčkou so šošovicou
Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí si najradšej pripravia všetko domáce? Ak áno, tak potom máme pre vás recept na jednoduché domáce bezlepkové gnocchi....

Paradajková kapusta s bravčovým bôčikom
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách bude Jozef Mak s hosťom Pavlom Tužinským variť paradajkovú kapustu....

Rychlý celerový salát s jablkem
Syrový celer nastrouháme na hrubém struhadle. Jablko nastrouháme i se slupkou také na hrubém struhadle...

Bochánky se zelím a uzeným masem
Nejprve si připravíme náplň. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí, osolíme,...

„Trešenina“
Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov...